Foto: Shutterstock
Vasara ir jātver garšīgi ar visu, ko tā sniedz – gan jaunajiem kartupeļiem, gan dārzenīšiem, gan ogām un augļiem. It īpaši šobrīd priecājamies par ķiršiem, mellenēm, avenēm, jāņogām un arī lācenēm, kas nu jau salasāmas un nopērkamas. Tāpēc "Tasty" izvēlējās ļoti gardu kūku receptes, lai izlietotu ogas un palutinātu sevi!

Kādas kūkas tad gatavot no ogām? Visvienkāršāk būs pagatavot kādu klasisku plātsmaizi, variējot ar ogu izvēli – tās garšos izcili gan ar vienu ogu veidu, gan vairākiem. Mellenes un ķiršus var pagatavot vienkāršā kūkā, kuras mīkla līdzinās pankūku mīklai – atliks vien ar to apliet ogas un izcept cepeškrāsnī.

Ja kūku cepšana nesagādā raizes, var mēģināt ko citādāku, piemēram, 'galette' jeb apaļo pīrāgu. Tajā bez mellenēm vari sabērt jebkuras citas ogas vai augļus. Bet, ja olbaltumu putošana nesagādā problēmu, brīvdienas vari noslēgt, pagatavojot gaisīgu Pavlovas kūku. Lai gardi!

Ķiršu un pistāciju plātsmaize

Pavisam īpaša plātsmaize, ar ko palutināt savējos laiskos brīvdienu rītos. Pistācijas var aizvietot ar pekanriekstiem.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar upenēm

Lasīt vairāk

Vārītā krēma kūka ar avenēm

Foto: Shutterstock

Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.

Lasīt vairāk

Vienkāršā melleņu kūka

Foto: DELFI

Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Zemeņu tarte ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Vasaras sezonā, kad pieejamas zemenes, kāda kūka ar sārtvaidzītēm noteikti jāpagatavo, un šī recepte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatni, skābenu citronu krēmu un saldām zemenēm pa virsu būs kā radīta svētkiem un saldai ikdienai.

Lasīt vairāk

Gaisīgā ogu kūka ar bezē

Foto: DELFI

Ar kūkas cepšanu lielākoties asociējam kaut ko laikietilpīgu, tomēr šīs kūkas gatavošana parāda pretējo, kūku var pagatavot pat stundas laikā. Pamatnei jāsagatavo smilšu mīkla, kas prasīs dažas minūtes, bet pildījumam jāsaputo olbaltums un jāiecilā ogas, cepšanu paveiks krāsns, un kūka būs gatava baudīšanai!

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar zemenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga un aromātiska plātsmaize ar zemenēm. Īpašu pievilcību tai piešķir mīklas stērbelīšu pinums pāri ogām. Šo kūku var cept gan vasarā, gan ziemā, zemenes aizvietojot ar jebkurām citām svaigām vai saldētām ogām.

Lasīt vairāk

Zemeņu un olu krēma tarte

Karaliskā zemeņu tarte, kas pildīta ar aromātisku vaniļas un olu krēmu rotās jebkuru svinību galdu. Olu krēma recepti pildījumam atradīsi šeit.

Lasīt vairāk

Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām

Foto: DELFI

Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Melleņu 'galette' – apaļais trauslās mīklas pīrāgs

Foto: Shutterstock

Skaists apaļais pīrāgs ar mellenēm. Mīkla būs patīkami kraukšķīga un zeltaina, bet citrons piešķirs ogām patīkamu aromātu un nedaudz atsvaidzinošāku garšu. Pats jaukākais – kūkas izcepšanai nevajadzēs speciālu formu, vien cepeškrāsns plāti.

Lasīt vairāk

Gaisīgā vasaras kūka ar olbaltumu un jāņogām

Foto: Privātais arhīvs

Tiem, kuriem krūmi joprojām čum un mudž no jāņogām, bet želejas, ievārījumi un sīrupi pagatavoti jau gana daudz un svaigā veidā arī vairs tās negribas ēst, noteikti jāizmēģina šī gardā kūka, kas ir gluži vai tradīcija mūsmājās katru vasaru. Kūka nemēdz apnikt, jo tās kraukšķīgā pamatne ar smilšu mīklu un gaisīgais pildījums, kas ir gluži kā salds mākonis ar atsvaidzinošām un skābenām ogām, rada tik sabalansētu garšu, ka ir grūti pretoties vēl viena gabaliņa apēšanai. Izmēģini un pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Apaļais ķiršu pīrāgs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nav garšīgāka veida, kā sasildīties, par pīrāgu. Tāpēc vajag baudīt sezonas priekus, kamēr ķiršu vēl kokos atliku likām, un pagatavot smaržīgu un siltu desertu. Sulīgie ķirši kraukšķīgā mīklas garoziņā būs tieši laikā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!