Padomi gardām dārzeņu pankūkām un desmit receptes izsalkuma remdēšanai
Foto: Shutterstock

Dārzeņu plācenīši un pankūkas, kurās iecepti kartupeļi, burkāni, kabači, kāposti un citi dārzeņi, ir lielisks veids, kā ne tikai pabarot sevi, bet iemānīt šos gardumus arī mazākajiem ēdājiem, kuri par brokoļu vai kabaču klātbūtni savā šķīvī citkārt nav sajūsmā. Īpaši ieteicams to darīt tieši tagad, kad varam tikt pie pašu dārzos audzētajiem labumiem, kas svaigi plūkti un izrakti no zemes, jo ir vairāk bagāti ar vērtīgajām uzturvielām. Lai dārzeņu pankūkas izdotos perfektas, ir dažas lietas, kas jāievēro vienmēr.

Piemēram, labākai saķerei ar olu un miltiem, kartupeļus raupji sarīvē uz rīves. Garšas dažādībai pankūkās un plācenīšos izmanto nevis tikai vienu dārzeni, bet pievieno arī citus. Kartupeļi garšos lieliski ar burkāniem vai brokoļiem. Kabačiem mēģini pievienot, piemēram, kāpostus. Bet pilnīgi visas garšu nianses teicami papildinās sīpoli.

Lai piešķirtu pankūkām tekstūru vai padarītu tās sātīgākas, mīklai pievieno rīvmaizi, kukurūzas miltus, novārītu kvinoju vai bulguru, vai arī kuskusu.

Ja kartupeļi vai kabači pēc to sarīvēšanas izdalījuši pārāk daudz sulas – notecini to. Pārāk mitra mīkla ātrāk piedegs pie pannas, līdz ar to pankūkas no ārpuses nebūs tik zeltainas, bet vidū paliks neizcepušās.

Cepot pankūkas, nevajadzētu pārspīlēt arī ar eļļas daudzumu. Pēc apmēram divām izceptām pankūku vai plācenīšu pannām izslauki to ar papīra dvielīti. Tā atbrīvosies ne tikai no karstās eļļas, bet arī apdegušajiem dārzeņu krikumiem, kas cepšanas laikā pielīp pie pankūkām un kļūst ogļu melni. Maigākai garšai eļļas vietā var izmantot sviestu vai gī sviestu.

Pankūkas un plācenīšus uz pannas liec ar kādu lielāku karoti. No katras puses, ja panna ir ļoti karsta, cep aptuveni divas minūtes, lai tās būtu zeltainas un nepiedegtu par daudz.

Arī kabačus, lai cik kārdinoši nebūtu cept veselās ripiņās, labāk gatavot sarīvētus – veselas kabaču šķēlītes tik labi nesaķersies ar mīklu, kā arī, ja šķēle padevusies biezāka, tā kārtīgi neizcepsies.

Izvēlies kādu no Tasty.lv receptēm, garšīgas kabaču vai kartupeļu pankūkas, un ķeries pie gatavošanas!

Source

Tasty

Tags

Baudi vasaru! Dārzeņi Kartupeļi Augu eļļa Brokoļi Bulgurs Burkāni Gī sviests Kabači Kāposti Kuskuss Kvinoja Rīvmaize Sīpoli Sviests Pankūkas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form