Foto: Shutterstock

Brīvdienās esam pelnījuši panašķēties ar kaut ko īpašu, un kāpēc lai tie nebūtu kruasāni? Brokastis arī nedēļas nogalēs ir dienas svarīgākā ēdienreize, tāpēc palutini izsalkušos mājiniekus ar ko īpašu – piemēram, ar pildītiem kruasāniem.

Francijā nav iedomājamas brokastis bez trauslā, viegli kraukšķīgā, uz mēles kūstošā kruasāna pie kafijas tases vai apelsīnu sulas glāzes. Kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu un neradīt franču noskaņu arī pašu mājās? ''Tasty'' piedāvā receptes gan pašu gatavotai mīklai, lai kruasānus varētu izcept pilnībā pats, taču, ja slinkums ņēmis virsroku, arī no veikalā iegādātās kārtainās mīklas sanāks visai kārdinoši kruasāni. Tikai atceries – jo vairāk mīklā sviesta, jo labāk (kruasāni izdosies kraukšķīgāki un trauslāki), tāpēc izvēlies tādu mīklu, kuras sastāvā ir sviests. Vēl vienkāršāks variants ir iegādāties konditorejā jau izceptus kruasānus un tad tos pildīt pēc savas patikas. Par pildījumu variācijām arī turpinājumā.

Sāļie kruasāni

Protams, kruasāni paši par sevi ir ļoti gardi, taču, ja gribas ko sātīgāku, var tos pildīt ar dažādiem labumiem. Vispirms tas uzmanīgi jāpārgriež, nesamīcot to apjomā. Iesmērē krēmsieru, pastēti, kausēto sieru, humusu vai sviestu, ieliec šķiņķa, salami vai kāda cita gaļas gabala šķēles, tad sieru, novārītu olu šķēles, tomātus, gurķus, un sātīgas brokastis gatavas!

Ja jau smalkas brokastis, tad nav ko aizliegt – mazsālīts lasis vai garneles kruasānu pildījumā būs īstens baudījums. Piemēram, lasis ļoti labi saderēs ar biezpienu un svaiga gurķa šķēlēm, savukārt garneles saderēs ar mājas sieru, avokado un vārītu olu. Tie, kas nespēj iedomāties brokastis bez olām, var aizņemties ideju, sacepot olu kulteni un tad to pildot kruasānā starp siera un šķiņķa šķēlēm.

Kruasāniem ļoti piestāv tuncis – pagatavo, piemēram, šos salātus, un sapratīsi, cik ļoti tas bija tā vērts. Vēl kruasāna pildījumam piestāvēs spināti ar brī sieru, cepts bekons ar olu, grilēti dārzeņi.

Vēsākām dienām vairāk piestāvēs siltas brokastis, un to var attiecināt arī uz kruasāniem. Pildīti ar gaļu, sieru, un dažas minūtes cepeškrāsnī pasildīti, lai viss pildījums kārdinoši izkūst.

Foto: Shutterstock

Saldie kruasāni

Ja vēlies izcept tikpat grēcīgu gardus kruasānus ar šokolādes pildījumu, kā esi baudījis kādā no franču konditorejām, palūko pamācību, kā to izdarīt saviem spēkiem.

Kārumnieki var kruasānos iesmērēt šokolādes krēmu vai zemesriekstu sviestu, papildinot to ar ripiņās sagrieztu. Arī jebkura marmelāde, ievārījums neticami labi papildinās kraukšķīgo kruasānu. Pavisam grēcīgi gardi kruasāni izdosies, ja pildīsi tos ar putukrējumu un svaigām ogām patīkamam atspirdzinājumam.

Atceries par gardu kafiju, tēju vai sulas glāzi un izbaudi nesteidzīgas brokastis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!