Foto: Shutterstock

Nu kuram gan negaršo pankūkas? Turklāt rudenī tās var dažādot ar visdažādākajām piedevām. Atkarībā no noskaņojuma vai no tā, kāds auglis vai dārzenis mājās kādu brīdi stāv neievērots un viegli piemirsts, var pagatavot saldās vai sāļās pankūkas.

Piedevas var iejaukt uzreiz pankūku mīklā vai pagatavot no tām pildījumu plānajām pankūkām. Saldajām pankūkām piemēroti būs āboli, bumbieri, dzērvenes un arī ķirbji un bietes, toties, pievienojot "nopietnākas" dārza veltes, varēs izcept sāļās pankūkas ar kabačiem vai cukīni, dažādiem zaļumiem, burkāniem, sēnēm vai ar dažādu dārzeņu sajaukumu. Protams, nevajadzētu aizmirst sāļo pankūku klasiku – pildītas pankūkas ar gaļu.

Piedāvājam 24 idejas pankūkām ar dažādām piedevām. Izvēlies sev vispiemērotāko un cep rudenīgās pankūkas ar garšas noslēpumu!

Amerikāņu pankūkas laiskām brīvdienu brokastīm

Foto: Shutterstock

Laba ideja brīvdienu brokastīm - pankūkas amerikāņu gaumē. Kārdinoši brūnas, biezas un ļoti garšīgas - īpaši, ja pasniedz ar plūstošu kļavu sīrupu un svaigām ogām.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci

Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Ābolu pankūkas ar brūklenēm

Foto: Shutterstock

"Latvijā audzis ābols ir viens no maniem mīļākajiem augļiem, tā neierobežotās pielietojamības dēļ. No āboliem iespējams pagatavot gandrīz jebkuru ēdienu, vai dzērienu, kā arī tos var izmantot kā kafijas aizvietotu, jo tie palīdz aizgaiņāt nogurumu, kā arī uzmundrina prātu aktīvai domāšanai," stāsta ēdināšanas uzņēmuma Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot vienu no saviem iecienītākajiem ābolu ēdieniem - ābolu un brūkleņu pankūkas.

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem

Foto: Shutterstock

Ikdienas našķim biezās pankūkas ar āboliem.

Lasīt vairāk

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock

Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Ābolu un ķirbju pankūkas

Foto: Shutterstock

Ābolu un ķirbju pankūkas - paēst un panašķēties visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Pankūciņas ar ābolu gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Našķis brīvdienas rītam.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.

Lasīt vairāk

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Banānu un auzu pārslu pankūkas ar pikantiem mango salātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikantas banānu pankūkas ar pikantiem mango un sarkano sīpolu salātiem jeb salsu. Atsvaidzinoša pārmaiņa brokastīm vai vienkāršām vakariņām.

Lasīt vairāk

Banānu pankūkas no divām sastāvdaļām

Foto: Shutterstock

Burvīga alternatīva tradicionālajām pankūkām. Šajā receptē tiek izmantoti tikai banāni un olas. Ja ir vēlēšanās, tad var pievienot arī smalcinātus riekstus, šokolādes gabaliņus, vaniļu, kakao pulveri, kanēli, šķipsniņu sāls vai ābolu gabaliņus. Kārumnieki var piejaukt nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Bet tie, kas vēlas pankūkas nedaudz uzpūtušās, pievieno šķipsnu ar cepamo pulveri.

Lasīt vairāk

Ātrie banānu rullīši ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams deserts, kurā banānu maigā garša patīkami savienojas ar vārīta iebiezinātā piena krēmīgo tekstūru. Lieliska ideja gan bērnu, gan pieaugušo ballītei.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

'Terang bulan' jeb pildītā pankūka indonēziešu gaumē

Foto: Shutterstock

Terang bulan nozīmē spožais pusmēness. Šis nosaukums pankūkai dots tādēļ, ka to pasniedz pārlocītu uz pusēm kā lielu pusmēnesi. Pankūku cep tikai no vienas puses, bālo pusi noklājot ar pildījumu un aizlokot ciet vai pārgriežot uz pusēm, saliekot abas puses kopā. Pildījumam var izmantot rīvētu sieru, šokolādes skaidiņas, kondensēto pienu ar cukuru, karamelizētus riekstus, citronu krēmu, vārīto krēmu un ievārījumu.

Lasīt vairāk

Biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu

Foto: Publicitātes foto

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Sātīgā pankūka ar vistas fileju un lociņiem

Foto: Vida Press

Nedaudz neparasta un sātīga gaļas pankūka, kurai zaļie lociņi piešķir pavasarīgu svaigumu. Ja vēlies, cep vairākas nelielas pankūciņas un pasniedz tās ar mērci un zaļajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Pildītie aknu pankūku uzkodu rullīši

Foto: mosfood

Neparasta uzkoda viesību galdam - rullīši, kas pagatavoti no aknu pankūkām, sēnēm un burkāniem. Savdabīga un neticami laba garša, izmēģiniet un sapratīsiet, ka šī recepte ir tā vērta, lai to atkārtotu vēl un vēl.

Lasīt vairāk

Kabaču pankūkas ar sieru

Foto: Shutterstock

Gardas kabaču pankūkas ar sieru vai arī sacepums cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu - iecienītas ne tikai rudens sezonā.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar gaļu un lečo

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar gaļu - kārtīgām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Foto: Shutterstock

Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!