Foto: Shutterstock

Latviski lasošie un rakstošie interneta lietotāji 2014.gadā "Google" visbiežāk meklējuši pankūku recepti, liecina pārskata "Year in Search" rezultāti. Otra biežāk meklētā recepte bijusi pica, bet TOP3 noslēdz sātīgais itāliešu gardums - lazanja.

Jau vēstīts, ka šonedēļ "Google" iepazīstināja ar gadskārtējo 14. meklēšanas gada pārskatu "Year in Search" - tas ir skats uz 2014.gadu ar pasaules kolektīvajām acīm tīmeklī, kas piedāvā šī gada svarīgāko notikumu un populārāko tendenču unikālu atspoguļojumu, balstoties uz Latvijā veiktajiem meklējumiem.

Populārāko recepšu meklējumu TOP 10 Latvijā

1. Pankūku recepte
2. Picas recepte
3. Lazanjas recepte
4. Mafinu recepte
5. Suši recepte
6. Speķa pīrāgu recepte
7. Mohito recepte
8. Vafeles recepte
9. Keksa recepte
10. Tiramisu recepte

Sekojot "Google" piemēram, ielūkojāmies "Tasty.lv" receptēs un statistikas datos un ar prieku atklājām, ka visām no šīm pozīcijām mums ir pat vairāki recepšu varianti. Piedāvājam ielūkoties aizvadītā gada populārākajās un latviešu meklētākajās receptēs no apjomīgās "Tasty.lv" pavārgrāmatas.

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock
Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Klasiskā picas mīkla

Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.

Lasīt vairāk

Ravioli lazanja

Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas.
Pasta
, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.

Lasīt vairāk

Biezpiena kēksiņi ar mandarīniem

Foto: mosfood

Daudzi piekritīs, ka nav nekā labāka par dažādiem biezpiena sacepumiem un kūkām. Izmēģini ziemīgu recepti - biezpiena kēksiņus ar mandarīniem! Pateicoties mandarīnu sulai, kēksiņiem ir neparasti skaista krāsa - pēc izskata medaini riekstaini, bet pēc garšas - ļoti mandarīnīgi!

Lasīt vairāk

Kalifornijas suši salāti ar sniega krabjiem, avokado un svaigu gurķi

Es dievinu suši! Šajā svaigajā, veselīgajā un neticami garšīgajā ēdienā slēpjas kāda maģija. Un vēl maģiskāka ir mana nespēja pagatavot šos suši mājās. Tādēļ nolēmu suši ēšanu atstāt restorānu apmeklējumiem, bet mājās - eksperimentēt, pagatavojot šos pašus iecienītos suši salātu formā. Starp citu, mans vīrs, dzirdot šādu ideju, atviegloti uzelpoja, šķiet, viņam bija bail no tā, ka kārtējo reizi cenšoties satīt glītus rullīšus, es pati kādā mirklī vienkārši eksplodēšu.

Lasīt vairāk

Speķa pīrādziņi

Foto: Shutterstock
Speķa pīrādziņi lielajām viesībām.

Lasīt vairāk

Mohito kokteiļa recepte

Foto: Shutterstock
Atsvaidzinošais mohito kokteilis - klasiska vērtība vasarīgām ballītēm.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgas plānās vafeles

Foto: Shutterstock
Klasiskā mīkla plānajām, kraukšķīgajām vafelēm.

Lasīt vairāk

Ātrais lazdu riekstu un laima kēkss

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kēksi ir viena no ātrākajām un ērtākajām alternatīvām, kad gaidāmi ciemiņi, bet trūkst laika gatavot izsmalcinātu kūku. Šāda reizē noderēs ātrā lazdu riekstu un laima kēksa recepte. Šis kārums svaigās garšas dēļ ir arī lielisks gardums pavasarīgas maltītes noslēgumam.

Lasīt vairāk

Klasiskais tiramisu

Foto: Shutterstock
Īpašām viesībām gardais un tradicionālais itāļu deserts - tiramisu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!