
Labākie nedēļas nogales rīti pavisam noteikti ir tie, kuros uz brokastu galda slejas pankūku kalns. Tiesa, ar pankūkām var nepietikt, lai smagu dienu pārvērstu par lielisku, taču pankūkas brokastīs pavisam noteikti var uzlabot jebkuras dienas sākumu. Tici mums! Turpinājumā atradīsi dažas no "Tasty.lv" iecienītākajām pankūku receptēm un to dažādajiem saldajiem un sāļajiem pildījumiem, jo jebkura diena, kas saistīta ar pankūkām, ir laba diena.
Runāsim visu vārdā: mēs melotu, ja teiktu, ka nealkstam pēc pankūkām gandrīz katru nedēļas nogali. Līdzīgas jūtas ir arī pret vafelēm, jo kā gan var nemīlēt pufīgus, sviestainus mīklas spilventiņus ar perfektu garnējumu? Vismaz mēs mīlam abus! Bet, ja tomēr saskaramies ar ultimātu – "izvēlēties tikai vienu no diviem" – tad visdrīzāk ikviens no mums izvēlētos pankūkas. Piedodiet, vafeles!
Lai nu kam, bet pankūkām produkti mājās atradīsies vienmēr! Nu nevar taču būt, ka mājās nav ne miltu, ne olu? Visdrīzāk ikviens no mums ierastās pankūkas ir gatavojis tik daudz reižu, ka var no galvas izklāstīt pamatrecepti. Vajadzīgās sastāvdaļas: milti, piens, olas, ūdens, cukurs, sāls un eļļa. No visa tā pagatavo mīklu, cep ietaukotā pannā uz vidējas uguns, līdz abas puses kļūst zeltaini brūnas, un pasniedz ar ievārījumu, ogām, pūdercukuru vai putukrējumu. Klasiskās pankūkas, bez šaubām, ir bezgala gardas, tomēr dažreiz ir vērts paeksperimentēt un galdā celt dažādas citas pankūkas.
Pankūku mīklai var pievienot visneiedomājamākās sastāvdaļas: ābolus, kabačus, sēnes, ķirbjus, rīsus, mannu, kartupeļus, saldos piparus, biezpienu un citus gardus labumus. Tās var cept plānas un biezas, raudzētas un neraudzētas. Bet pats galvenais – tās var ēst un arī vajag ēst uzreiz, jo īsti labi garšo tikai karstas pankūkas, kas svaigi noceltas no pannas!
Dzintras Zālītes pavārgrāmatā "Omas pavāgrāmata" par pankūkām ieteikumi šādi: "Oma darītu tā:
- Pankūkām jāizvēlas labi, izsijāti milti.
- Olu dzeltenumus un baltumus sakuļ atsevišķi.
- Pankūkas labāk cept eļļā, nevis taukos, margarīnā vai sviestā.
- Ja pankūku mīklai pievieno minerālūdeni, tās būs čaganas."
Skaidrs viens – gardas pankūkas ir neticami vienkārši pagatavojamas, tāpēc spiegsim no laimes par šo "Tasty.lv" recepšu kolekciju. Turklāt vari justies atvieglots, zinot, ka esam iekļāvuši arī dažas veselīgās pankūku versijas. No klasiskajām plānajām pankūkām, raugu pankūkām, pufīgajām kefīru mīklas pankūkām, līdz pat griķu miltu un paniņu pankūkām ar bekonu – mēs tās visas mīlam, un ceram, ka arī jūs!