Foto: Shutterstock
Želejai varētu piešķirt ideāla deserta laurus, jo to droši var pagatavot jau dienu pirms galdā celšanas un vismaz pāris dienas uzglabāt ledusskapī. Turklāt želejas gatavošanai var izmantot daudzas dažādas sastāvdaļas – pienu, jogurtu, saldo krējumu, paniņas, augļu sulas, svaigas un saldētas ogas u.tt. Tādēļ ar šo desertu bez sirdsapziņas pārmetumiem var mieloties gan gardēži, gan kaloriju skaitītāji.

Arī Ziemeļitālijas klasiskais saldēdiens "panna cotta" ir želeja - maigi samtaina un ļoti trekna, jo tās pagatavošanai izmanto saldo krējumu ar 35% tauku saturu. Lai šo populāro desertu padarītu liesāku, saldais krējums bieži tiek aizstāts ar paaugstināta tauku satura pienu vai aizvietots ar kafijas krējumu. Lai dažādotu" panna cotta" garšu, klasiski lietoto vaniļas garšu var aizstāt ar citrona miziņu, Amaretto liķieri vai saldajam krējumam pievienot  kokosriekstu pienu.

Lai želeja izdotos, nedrīkst taupīt uz želatīna rēķina – tam noteikti jābūt kvalitatīvam un jau pārbaudītam produktam, citādi var gadīties, ka cerētā deserta vietā jāsamierinās ar vilšanos.

Dzērveņu želeja

Foto: Shutterstock
Dzērveņu želeja vislabāk garšos ar putukrējumu vai saldo mērci.

Lasīt vairāk

Piena želeja

Foto: Shutterstock
Piena želeja garšos gan lieliem, gan maziem un piemērota, kā saldais ēdiens gan ikdienas maltītēm, gan arī svētkiem.

Lasīt vairāk

Itāļu deserts 'Panna Cotta' ar ogu mērci

Foto: Publicitātes foto
Itāļu deserts "Panna Cotta" ar ogu mērci garšos gan mazajiem, gan lielajiem.

Lasīt vairāk

Dzirkstošā vīna un citronu želeja ar krēmu

Foto: Shutterstock
Šis deserts noderēs teju visiem dzīves gadījumiem - gan romantiskām vakariņām divvientulībā, gan jautrai ballītei draugu lokā!

Lasīt vairāk

Mango - jogurta želeja

Mājās taisīta mazkaloriju mango - jogurta želeja.

Lasīt vairāk

Balzama liķiera 'Šarlote' Panna Cotta

Foto: Publicitātes foto
Maigs itāļu deserts, kas pagatavots no karsēta saldā krējuma. Lai tā garšu un struktūru padarītu nedaudz vieglāku, desertam pievieno pienu. Šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, turklāt nebūs jāizmanto cepeškrāsns. Tikai jāņem vērā, ka desertam noteiktu laiku jāstāv ledusskapī, lai tas pilnībā atdzistu. Recepti sagatavoja Baiba Muzikante, Caramelle.lv.

Lasīt vairāk

Dzērveņu jogurta želeja

Foto: Publicitātes foto
Laba ideja 18.novembra svētku galdam - tradicionāli ēdieni Latvijas karoga krāsās. Iesaka
Rimi
veselīgas ēšanas kustības
Aikāgaršo
šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Aromātiskā piparmētru želeja

Foto: Shutterstock
Aromātiskā piparmētru želeja ar āboliem un citronu sulu.

Lasīt vairāk

Citronu - putukrējuma želeja

Foto: Shutterstock
Skābi - saldā cienītājiem jānomēģina citronu - putukrējuma želeja.

Lasīt vairāk

Paniņu - citronu želeja ar vaniļu

Foto: PantherMedia/Scanpix
15 minūtēs pagatavojamā paniņu - citronu želeja ar vaniļas aromātu.

Lasīt vairāk

Panna cotta ar zemeņu sīrupu

Foto: Shutterstock
Krēmīgā panna cotta kombinācijā ar aromātisko zemeņu sīrupu būs piemērots deserts svinīgai vasaras maltītei.

Lasīt vairāk

Kakao želeja

Foto: Shutterstock
Kakao želeja vienkārši gardam desertam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!