Foto: Shutterstock

Ar siera kūkām ir tā – tās vai nu garšo, vai dievina. Arī vislielākos šīs kūkas pretiniekus beigās izdodas pārvilināt savā pusē. Un kāpēc gan pirms jaunās darba nedēļas sākuma nedaudz nepagrēkot? Siera kūku pagatavošana nav no sarežģītākajām, kā to varētu apvīt dažādi mīti. Viss, kas atliek – ķerties pie darba, receptei par pamatu ņemot svaigo sieru. Kūku variācijas var būt visdažādākās – ceptas, ar pildījumu, bez pildījuma, svaigi gatavotas, pirms pasniegšanas noturētas vēsā ledusskapī. Dekorētas ar ogām, šokolādes virskārtu, augļu šķēlītēm, ievārījumu vai atstātas pavisam kailas. To īsto un vienīgo atrast nav grūti, tikai jāļaujas recepšu vilinājumam un jāpagatavo. Lai garšīgi!

Citronu un kazas siera kūka ar ogām

Foto: Shutterstock

Neticami gardā kazas siera kūka, kuru atsvaidzina ar dažādām sezonas ogām un piparmētras lapiņām. Pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru. Šai kūkai visērtāk izmantot izjaucamo kūkas formu vai vairākas nelielas, izjaucamas kūku formiņas. Var izmantot arī kēksiņu papīra formiņas.

Lasīt vairāk

Svaigās ķiršu siera kūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu

Foto: DELFI

Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vasaras ogu ievārījumu

Foto: DELFI

Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!

Lasīt vairāk

Ideālā siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka

Foto: Shutterstock

Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.

Lasīt vairāk

Biešu siera kūka

Foto: DELFI

Šo nedaudz veselīgākas siera kūkas recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.

Lasīt vairāk

Vieglā melleņu siera kūka

Foto: Shutterstock

Vieglā melleņu siera kūka bagātīgam svinību galdam.

Lasīt vairāk

Svaigēdāju siera kūka

Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Lasīt vairāk

Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu

Veselīga un garšīga kūka svētku galdam. Šī recepte ir piemērota arī cukura diabēta slimniekiem, iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Siera citronkūka

Foto: Shutterstock

Siera - citrona kūka gardam našķim pie tējas.

Lasīt vairāk

Lauku stila siera kūka ar svaigām avenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!