Foto: Shutterstock
Mīklīgi apaļas konfektītes, kas kārdinoši apviļātas samtainā kakao pulvera kažociņā, krāsainos kaltētu ogu vai riekstu gabaliņos, kokosa skaidiņās vai glazētas šokolādē - pašgatavotas trifeles, tā ir dāvana, ko svētkos novērtēs gan lieli, gan mazi kārumnieki!

Trifeļu pildījumā var būt ne tikai rūgtena šokolādes masa, kā ierasts, bet arī žāvēti augļi ar riekstiem, sasmalcināti cepumi (īpašu Ziemassvētku garšu iegūsi, pievienojot masai sasmalcinātas piparkūkas), biskvīts un pat kukurūzas pārslas.

Ņem vērā, ka masai, no kuras veidosi bumbiņas, jābūt ķepīgai un stingrai, citādi bumbiņas neturēsies kopā un būs grūti glazējamas un dekorējamas. Kā pamatmasas saistviela tiek izmantota kokosriekstu eļļa, medus, iebiezinātais piens, krēmsiers vai sviests. Kad bumbiņas sagatavotas, nesteidzies ar dekorēšanu, bet iesākumā vismaz 30 minūtes "atpūtini" tās ledusskapī.

Foto: Shutterstock

Tad laiks ķerties pie patīkamākās daļas – trifeļu dekorēšanas. Pavisam vienkāršotā versijā bumbiņas vari apviļāt kakao pulverī. Ja izvēlies šo metodi, tad zini, ka vislabāk kakao pielips bumbiņām, ja pirms tam konfektes iemērksi šokolādē.

Bērniem noteikti patiks, ja pašgatavotās konfektes būs dekorētas krāsainām zvaigznītēm, spīdīgām pērlītēm vai citiem konditorejas dekoriem, bet veselīgā versijā var izmantot ogu pulverus, kokosriekstu skaidiņas, kvinojas pārslas vai grauzdētu riekstu gabaliņus. Grēcīgākam rezultātam saldos kumosiņus glazē šokolādē.

Foto: Shutterstock


Atceries, ka pēc garnēšanas trifeles vērts ielikt vēsumā, lai tās sastingst, savukārt pēc tam uzglabā tās noslēgtā traukā.

Lūk, 17 radošas idejas pašgatavotām trifelēm Ziemassvētku dāvanu darbnīcas rūķiem tavā virtuvē.

Lai labi garšo!

Ķirbju šokolādes konfektes

Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.

Lasīt vairāk

Ķirši šokolādē

Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas marcipāna konfektes ar šokolādi un pistācijām

Mājās gatavotas marcipāna konfektes - gan pašu priekam, gan dāvaniņām Ziemassvētkos! Recepte no portāla "Cālis.lv" arhīva.

Lasīt vairāk

Veselīgās konfektes no žāvētiem augļiem

Veselīgās konfektes no žāvētiem augļiem – īpaši gardas nākamajā dienā.

Lasīt vairāk

Bez grēka trifeles no datelēm un riekstiem

Kuram gan nekārojas kas salds? Taču ko darīt gavētājiem, kas atteikušies no šokolādes, bet trifeles tik ļoti, ļoti gribas? Šī recepte, kuras pamatā ir sulīgas dateles un labi rieksti, ļoti veselīgi remdinās kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

'Brigadeiros' – brazīliešu bērnu iecienītas konfektes

"Brigadeiros" ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojamas konfektes, bez kurām nav iedomājama neviena brazīliešu bērnu ballīte. Tās var gatavot paši bērni, ja tikai pieaugušais pastāv brītiņu pie plīts un savāra konfekšu masu.

Lasīt vairāk

Oreo sierakūkas trifeles

Kārdinošas Filadelfijas siera konfektītes ar tumšās šokolādes glazūru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Madara Safronova, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Šokolādes trifeles ar kakao

Šokolādes trifeles - saldam kārumam.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem

Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku trifeles

Ziemassvētku trifeles var pildīt pašizgatavotās kastītēs un pasniegt kā lielisku Ziemassvētku dāvanu!

Lasīt vairāk

Zemeņu un šokolādes trifeles 'Degošās sirdis'

Zemeņu un šokolādes trifeles 'Degošās sirdis' - neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Šokolādes un ruma trifeles dāvanu paciņām

Kārdinošas tumšās šokolādes trifeles ar pavisam nedaudz ruma. Sasaiņo tās skaistā kastītē un būsi ieguvis jauku, paša gatavotu dāvanu svētkos.

Lasīt vairāk

Filadelfijas siera trifeles

Vienkārši pagatavojamas Filadelfijas siera trifles.

Lasīt vairāk

Aprikožu vai žāvētu plūmju lodītes

Gardas aprikožu vai žāvētu plūmju lodītes ir oranži dzeltenas (vai brūnas)un ļoti garšīgas. No aprikozēm gatavotās krāsas dēļ ļoti piemērotas Lieldienām.

Lasīt vairāk

Piena pulvera trifeles

Ļoti gardas piena pulvera trifeles.

Lasīt vairāk

Šokolādes un ruma konfektes

Šokolādes - ruma konfektes pieaugušajiem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Kakao un zemesriekstu trifeles

Bez cepšanas pagatavojami gardas un glītas kakao un zemesriekstu trifeles.

Lasīt vairāk

Lazdu riekstu un medus konfektes

Medus konfektes ar lazdu riekstiem un žāvētām dzērvenēm iepriecinās ikvienu kārumnieku. Tās noderēs, klājot galdu arī latviskā stilā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!