Foto: PantherMedia/Scanpix
Musli ir īsts aizņemtu sieviešu glābiņš - veselīgs, kraukšķīgs un gards - lielisks veids, kā iesākt dienu! Izmēģini pagatavot musli maisījumu – tas ir ļoti vienkārši, turklāt varēsi izvēlēties sev tīkamākās sastāvdaļas un, iebērtu glītā stikla burciņā, to uzglabāt vairākas nedēļas, vai pat izmantot kā dāvanu. Salīdzinājumā ar veikalos nopērkamajiem maisījumiem, šis būs gan veselīgāks, gan arī krietni lētāks risinājums.

Izrādās, musli vēsture aizsakās jau divdesmitā gadsimta sākumā, kad šveiciešu ārsts Birčers-Benners (Dr.Bircher-Benner) to ieviesa savu pacientu diētas sastāvā. Musli ir ļoti dažādi un sastāvdaļu izvēle ir gaumes jautājums – vari ļaut teju neierobežotu vaļu savai fantāzijai. Ja esi veselīga dzīvesveida piekritēja un rūpīgi seko uzņemto kaloriju skaitam, izvēlies nesaldinātus musli, kas gatavoti no graudu pārslām, riekstiem un sēklām, ja vēlies dzīvi padarīt saldāku, pievieno savam brokastu maisījumam žāvētus augļus vai arī apgrauzdē pārslas un sēklas krāsnī, sajaucot tās ar cukura un sviesta maisījumu - tas būs īsts baudījums tavām garšas kārpiņām.

Musli parasti pasniedz, pārlejot to ar pienu, jogurtu vai sulu. Pēc izvēles vari pievienot arī svaigus augļus, ogas, medu, šokolādes vai pašgatavotas karameles gabaliņus.

Izmēģini pati pagatavot musli maisījumu – tas ir ļoti vienkārši. Tu varēsi izvēlēties sev tīkamākās sastāvdaļas un, iebērtu glītā stikla burciņā, to uzglabāt vairākas nedēļas, vai pat izmantot kā dāvanu. Turklāt, salīdzinājumā ar veikalos nopērkamajiem maisījumiem, šis būs gan veselīgāks, gan arī krietni lētāks risinājums.

Dr. Birčera-Bennera oriģinālā musli recepte

Foto: Shutterstock
Izrādās, musli vēsture aizsakās 20. gadsimta sākumā, kad šveiciešu ārsts Birčers-Benners ( Dr. Bircher-Benner) to ieviesa savu pacientu veselīgās diētas sastāvā. Oriģinālajā receptē bija norādīts, ka auzu pārslas jāaplej ar ūdeni jau iepriekšējā vakarā, bet lietojot ātri vārāmās auzu pārslas, tas vairs nav nepieciešams.

Lasīt vairāk

Grauzdētais musli maisījums

Foto: Shutterstock
Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.

Lasīt vairāk

Musli zviedru gaumē

Foto: Shutterstock
Rekordātri pagatavojamas, turklāt gardas, veselīgas un uzturvielām bagātas brokastis. Ogas piešķirs svaigumu, bet kanēlis - svētku noskaņu. Un, kāpēc gan nē? Jo katras dienas sākums taču ir tā vērts, lai to pienācīgi nosvinētu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais musli maisījums

Foto: Shutterstock
Mājās gatavots musli ir lētāks un veselīgāks nekā veikalā nopērkamie maisījumi, turklāt to tu vari veidot, izvēloties sastāvdaļas, kuras tev patiešām garšo. Sekojot šai receptei, iegūsi aptuveni 1 kilogramu garda un kraukšķīga musli brokastu maisījuma, kurš, pārliets ar pienu, sulu vai jogurtu būs ideāls dienas sākums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!