Pasta vai makaroni? Strīds, ko vislabāk atrisināt ar garšīgu maltīti
Foto: Shutterstock

Pasta jeb, kā to dēvē latvieši, makaroni ir viens no visbiežāk gatavotajiem produktiem reizēs, kad gribas gardu, vienkāršu un ātri pagatavojamu maltīti. Starp tik dažādajiem pastas veidiem brīžiem var apmaldīties. Te vienu vakaru gatavojam spageti, citu ravioli, bet vēl citu – fusilli pastu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vispirms jau jānoskaidro, kā tad īsti ir pareizi teikt – pasta vai makaroni? Kā vēsta vārdnīca Tezaurs.lv, pasta ir "dažādi makaronu izstrādājumi; ēdiens, kas gatavots no kāda makaronu veida". Bet makaroni ir "pārtikas produkts, ko gatavo no neraudzētas, parasti kviešu miltu, mīklas, izveidojot to stieples, caurules formā un izkaltējot". Tātad pasta ir pati maltīte, kas pagatavota no makaroniem. Ļoti vienkārši!

Pašiem itāļiem macaroni ir tikai viens no pastas veidiem – mazie līkumiņi, kas vislabāk garšo kopā ar sarīvētu sieru vai maltās gaļas mērci. Daudzos makaronu veidus ir grūti uzskaitīt. Galvenais, kas jāatceras – tagliatelle, spaghetti, linguine, fettuccine ir garie, nūdeļu izskata makaroni. Penne makaroni ir caurulīšu izskata makaroni ar slīpu griezumu, fusilli – spirāles.

Bet nav ko gari diskutēt, labāk ķerties pie gatavošanas! Makaronus iespējams pagatavot daudz un dažādās variācijās. Katras maltītes toni noteiks tas, kādas sastāvdaļas tiks pievienotas. Iepriecini mīļos, pagatavojot vakariņās ravioli (itāļu pelmenīši) vai kārtīgu jēra ragū ar orzo makaroniem. Ja esi klasikas piekritējs, tad īsti laikā būs tītara gaļas bumbiņas, kas pasniegtas ar spageti.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Makaroni Pasta Makaroni Spageti
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form