Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža
Kādam jābūt ideālam desertam? Protams, saldam un kārdinošam! Tik gardam, ka gribas izlaizīt bļodiņu. Un vienkārši pagatavojamam. Un nedaudz jāgaršo pēc bērnības atmiņām. Tici vai ne, bet mums padomā ir 20 deserti, kas atbilst šiem nosacījumiem! Īpaši debešķīgam rezultātam pirms pasniegšanas iecerēto desertiņu noteikti nepiemirsti dāsni pārliet ar ķīseli.

Vārot ķīseli iecerētā deserta papildināšanai, jāņem vērā vienkārša gudrība – jo saldāks deserts, jo skābākam jābūt ķīselim, šādi iegūstot garšu kārpiņām tik tīkamo garšu kontrastu. Patīkami skābens būs no dzērvenēm, jāņogām, upenēm vai plūmēm vārīts ķīselis, bet saldākam rezultātam izmanto zemenes, avenes, ķiršus vai mellenes. Tā kā līdz ogu ražai kāds laiciņš vēl jāpaciešas, tad šis ir īstais brīdis patukšot saldētavas krājumus.

Nu atliek tikai izvēlēties, kuru no "Tasty" piedāvātajām receptēm tev šodien visvairāk kārojas pagatavot, bet, lūk, te atradīsi pavisam vienkārša ķīseļa recepti deserta pārliešanai!

Lai labi garšo!

Gaisīgs vaniļas krēms ar ķīseli

Foto: DELFI


Nereti darba dienas vidū domas aizklīst līdz bērnudārza laikiem, kad sakārojas pasnaust diendusu un pēc saldā nomiedža panašķēties ar maigu vaniļas krēmu.

Lasīt vairāk

Mannas buberts – saldēdiens no bērnības

Foto: iStock


Klasiskais mannas buberts ar olām daudziem saistās ar bērnību un saldēdienu, ko mamma vai vecmāmiņa gatavoja brīvdienu pusdienās. Kādēļ gan neatcerēties bērnības garšu un nepalutināt sevi un savu ģimeni ar burvīgo, krēmīgi gaisīgo mannas bubertu, kas pārliets ar zemeņu, ķiršu vai dzērveņu mērci?

Lasīt vairāk

Vienkāršais rīsu-biezpiena sacepums

Foto: Privātā arhīva foto


Vienkārši pagatavojams rīsu-biezpiena sacepums, kas garšos gluži kā bērnudārza vai skolas gados baudītais. Recepti iesaka Vineta Vīksna.

Lasīt vairāk

Kandavas novada garša – saldais 'Abavas sniegs'

Foto: Dagnija Gudriķe


Kandavas iedzīvotāji ir ļoti priviliģēti, jo viņiem nav jāgaida ziema, lai baudītu sniegu – vieglu, debešķīgi gaisīgu un bezgala garšīgu "Abavas sniegu" iespējams izbaudīt jebkurā gadalaikā.

Lasīt vairāk

Miltu buberts ar smiltsērkšķu ķīseli

Foto: Publicitātes attēls


Izcili piemērots svētku galdam – miltu buberts ar skābenu un vitamīniem bagātu mērci. Tradicionāls deserts, papildināts ar neierastām garšām. Īpaši ērts steidzīgajiem pavāriem, jo desertu var pagatavot dienu pirms svētkiem un, uzglabāts vēsumā, tas garšos tikpat labi, kā tikko pagatavots.

Lasīt vairāk

Supervienkāršais piena ķīselis

Foto: Shutterstock


Gards un viekārši pagatavojams piena ķīselis, ko pasniedz ar ogu mērci, skābenu dzērveņu ķīseli, aukstu pienu vai vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Rīsu krēms ar ogu ķīseli

Foto: DELFI


Klasiskas vērtības ir neapgāžamas. Ogu ķīselis ar rīsu krēmu uzjundīs atmiņas par bērnības garšām.

Lasīt vairāk

Kakao un krējuma krēms ar dzērveņu ķīseli

Foto: Privātais arhīvs


"Ķīseli noteikti katrs var gatavot pēc savas patikas, bet man šis saldais vislabāk garšo tieši ar to, kas vārīts no "Alojas" sausā dzērveņu ķīseļa maisījuma," atklāj receptes autore, garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Lasīt vairāk

Šokolādes un putukrējuma krēms

Foto: Shutterstock


Gardam desertam šokolādes un putukrējuma krēms. Ēšanai tāpat no glāzītēm vai kopā ar ķīseli.

Lasīt vairāk

Sulīga biezpiena plātsmaize ar rozīnēm

Foto: Privātais arhīvs


Garda un sulīga biezpiena plātsmaize, kuru cepot smaržos visa māja! Ēd nost gabaliņu pa gabaliņam vai pasniedz, pārlejot ar dzērveņu ķīseli. Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Lasīt vairāk

Kafijas krēms

Foto: Shutterstock


Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Rīsu un saldā krējuma krēms

Foto: Shutterstock


Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!

Lasīt vairāk

Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli

Foto: Privātais ahīvs


"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes, krēmsiera un piparkūku deserts ar augļu ķīseli

Foto: DELFI


Svētku laiks nav iedomājams ne tikai bez tradicionāliem un kreptīgiem gardumiem, piemēram, zirņiem ar speķi, bet arī bez piparkūkām, speķa pīrāgiem un saldajiem ēdieniem. Jebkuru saldo ēdienu var uzlabot ar kraukšķīgām piparkūkām, kas piešķirs desertam īpašo Ziemassvētku garšu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI


Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Gardais Dundagas krēms

Foto: Privātais arhīvs


Savu Dundagas krēma recepti, kas ir daudzu iecienīts deserts ar bērnības garšu, piedāvā Ruta Ščeglova. Vienkārši pagatavojamais krēms īpaši labi sader ar ķīseli vai skābu ogu mērci.

Lasīt vairāk

Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci

Foto: DELFI


Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!

Lasīt vairāk

Zemeņu un putukrējuma krēms

Foto: Shutterstock


Zemeņu un putukrējuma deserts ir supergards - gatavo, cik gribi, pāri nepaliks nekad!

Lasīt vairāk

Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli vai vaniļas mērci

Foto: Shutterstock


Gardais buberts, kas pasniedzams ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli.

Lasīt vairāk

Klasiskais kakao krēms ar šokolādi un ogu ķīseli


Klasiskā kakao krēma recepti var interpretēt dažādās garšu variācijās. Lai pagatavotu šokolādes krēmu, kakao aizstāj ar tāfelīti kausētas tumšās, baltās vai piena šokolādes, bet kakao aizstājot ar pāris tējkarotēm šķīstošās kafijas, iegūsi gardu kafijas krēmu. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!