Pieradināt tītaru jeb Septiņas maltītes, kas šonedēļ noteikti jāpagatavo
Foto: Shutterstock

Kad tiek runāts par veselīgu uzturu vai diētām, aizvien biežāk tiek piesaukta arī tītara gaļa un tās labās īpašības, kas palīdz ar ēšanu nepieņemties svarā. Tas tāpēc, ka tītara gaļa ir samērā liesa un tajā ir daudz proteīnu, un to īpaši ir iecienījuši sportiska dzīvesveida kopēji. Salīdzinot ar cūkgaļu vai liellopa gaļu, tītara gaļā ir arī mazāk kaloriju. Kāpēc gan nepamēģināt ko veselīgāku par ierasto cūkas karbonādi vakariņās?

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Tā kā tītara gaļai ir salīdzinoši maiga garša, no tās izdosies burvīgas gaļas bumbiņas, frikadeles un kotletes. Vēl labāk tītara maltā gaļa garšos, ja tai pievienos smalki sarīvētus dārzeņus, piemēram, burkānus. To var gatavot arī pēc indiešu tradīcijām, pusdienās vai vakariņās pasniedzot garšvielām bagāto kariju ar rīsiem.

Bet, ja ir vēlēšanās pieturēties pie klasiskām vērtībām, iesakām pamēģināt biešu zupu ar tītara gaļu. Ja pieliekamajā aizķērušies vēl pietiekami daudz ķirbju, tad noteikti tie jāpamēģina ar tītara gaļu, veikli apcepti vokpannā. Kādā vieglākā pusdienu reizē ideālas būs tītara kotletes kopā ar kuskusu, kam pievienotas svaigās piparmētras un garda gurķu mērcīte.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Kotletes Kuskuss Piparmētras Rīsi Tītara fileja Tītara gaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form