Foto: Shutterstock
Brīvdienās esam pelnījuši laiskas un gardas brokastis, ko baudīt kaut vairākkārt, ik pa laikam papildinot kafijas vai tējas tasīti. Laiskām brokastīm noteikti piestāvēs pildītās pankūkas, ar ko varēs izdabāt katra ēdāja gaumei.

Ideja par pildītām plānajām pankūkām brokastīs ir ļoti laba doma – katrs ēdājs varēs izvēlēties savu pildījumu vai arī vispirms visi ēst sāļās pankūkas un pēc tam ar kādu saldu pildījumu.

Sāļo pankūku cienītājiem jāpagatavo klasika ar maltās gaļas pildījumu vai sieru, ko var papildināt ar krabju nūjiņām vai šķiņķi. Labi garšos, ja pankūkās iesmērēsi kausēto sieru un pārbērsi ar svaigiem zaļumiem, tāpat arī biezpiens ar spinātiem būs ļoti atbilstoša izvēle vasarīgām brokastīm, bet sātīgākām brokastīm izvēlies apceptu šķiņķi vai sēnes.

Saldo garšu cienītājiem brokastīs garšos pildītas pankūkas ar šokolādes vai biezpiena krēmu, bet tikpat labi tas var būt putukrējums ar svaigām ogām, karamelizēti augļi, piemēram, ananasi vai pat augļu salsa.

Izvēlies garšu kārpiņām tīkamāko un baudi nesteidzīgi brīvdienu cēlienu!

Plānās pankūkas pildīšanai

Foto: Shutterstock

Izcilas plānās pankūkas, kas piemērotas pildīšanai un tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī. Pildījumam var izmantot sagatavotu malto gaļu, biezpienu vai sieru, banānus vai citus augļus.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem

Foto: Shutterstock

Pildītas plānās pankūkas – piņķerīgs process, bet tik gards gala rezultāts, ka nav iespējams no garduma atteikties. Pamēģini pildīt plānās pankūkas ar spinātu un mājas siera maisījumu – ļoti garda variācija laiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar biezpiena krēma un zemeņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu pankūkas, turklāt vasarā jāsteidz izmantot svaigās ogas, tāpēc šajā receptē plānās pankūkas jeb 'crêpes' pildītas ar gaisīgu biezpiena krēmu un zemenēm.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar gaļu un lečo

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar gaļu - kārtīgām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.

Lasīt vairāk

Pankūku sainītis ar malto gaļu un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Vēlajām brīvdienu brokastīm vienmēr piestāvēs pankūkas. Lai maltīti padarītu interesantāku, pagatavo tās pildītas ar malto gaļu, un tā vietā, lai salocītu, sasien sainītī.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'

Foto: Shutterstock

Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar gaileņu pildījumu - iecienītas ne tikai rudens sezonā.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!