Foto: Shutterstock kolāža
Daudzus no baklažānu gatavošanas attur pieņēmums, ka tie ir rūgti un, nepareizi apstrādāti, būs neēdami, bet piesardzība ir lieka. Mūsdienu šķirņu baklažāni nav sīvi, tādēļ tos pirms gatavošanas vairs nav nepieciešams ierīvēt ar sāli, bet var uzreiz cept, grilēt vai sautēt, izmantojot līdzīgi kā latviešu iecienītos kabačus. No kabačiem baklažāni atšķiras ar patīkamo, gaļīgo mīkstumu, kas gatavošanas laikā gluži kā sūklis uzsūc visas garšas un aromātus. Lai tu jau šodien pat varētu pārliecināties par šī eksotiskā svešzemnieka garšīgo dabu, lūk, 12 recepšu variācijas par pildītu baklažānu tēmu, kas šovasar noteikti jāizmēģina! Kas nav mazsvarīgi – vairums šo ēdienu lieliski garšo gan silti, gan nākamajā dienā kā aukstā uzkoda.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!