Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pateicoties lietum, kas pēdējā laikā bijis visai dāsns, mežos krietni saaugušas sēnes. Ja esi starp tiem, kam paveicies ar baraviku lomu, pagatavo ko interesantu par godu šim notikumam.

Pilni baraviku grozi – katra sēņotāja sapnis! Tā kā šī sezona ir visai pateicīga baraviku medībām, ne vienam vien arī izdevies mazo atvasaras sapni īstenot. Baravikas ir izcilas sēnes, tāpēc arī ''Tasty'' arhīvā netrūkst interesantu recepšu, kā tās izmantot. Drēgnākai dienai ļoti labi noderēs piedāvājums pagatavot sildošu zupu, vai nu tā būtu dzidrā zupa ar grūbām vai krēmzupa, kas pabaros izsalkumu pēc ilgajām pastaigām.

Ļoti interesants ēdiens, ko pagatavot no baravikām, ir dārzeņu rulete, kurā ievīstīt arī apceptas baravikas. Pamatīgs ēdiens! Lai arī picu ierasts gatavot ar salami šķēlēm, pamēģini tā vietā likt sēnes, jo garšos vairāk nekā izcili! Jāizmanto taču šī sezona pilnu krūti!

Vēl savu labo garšu baravikas var pierādīt risoto, kopā ar makaroniem, dažādos sacepumos un sautējumos. Ļauj vaļu iztēlei un pagatavo maltīti baraviku noskaņā!

Gaileņu un baraviku risoto

Foto: Leaving Big

Latvijas pirmā Vegānfestivāla gaidās, kas norisināsies jau šī gada 26.augustā K.K. fon Stricka villā, Madara un Toms no "Leaving Big" piedāvā pagatavot vegānisku risoto versiju ar pašmāju gailenēm un baravikām.

Lasīt vairāk

Kabaču rulete ar sēnēm

Foto: mosfood

Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.

Lasīt vairāk

Kartupeļu rulete ar meža sēņu pildījumu

Foto: DELFI

Viena no manām iecienītākajām frāzēm virtuvē skan: "Grūtākais ir izdomāt, ko gatavot ēst!". Un tā tik tiešām arī ir. Tādēļ, kad mana kolēģe Ketija pavēstīja, ka plāno izmēģināt nesen feisbukā ieraudzītu dārzeņu ruletes recepti, nodomāju – kādēļ gan ne?

Lasīt vairāk

Baraviku kundziņu mērce ar tomātiem un cauraudzīti

Foto: Shutterstock

Pēc raženas sēņošanas - ražena un sātīga mērce!

Lasīt vairāk

Baraviku zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Garda un ļoti sātīga grūbu un baraviku zupa.

Lasīt vairāk

Marinētu baraviku salāti ar gaļu un āboliem

Foto: Shutterstock

Ļoti sātīgi salāti ātrām pusdienām.

Lasīt vairāk

Sātīgā baraviku krēmzupa

Foto: Shutterstock

Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar ceptām baravikām un tomātiem

Foto: DELFI

Meklējot iedvesmu mežā salasītā loma izmantošanai, iesakām pagatavot šo kārumu - kārtainās mīklas maizītes, kas lieliski derēs brokastīm, ballītēm vai vieglām vakariņām pie salātiem.

Lasīt vairāk

Siera zupa ar baravikām

Foto: Shutterstock

Siera zupa ar baravikām – sātīga zupa kārtīgai ēdienreizei.

Lasīt vairāk

Savā sulā konservētas baravikas

Foto: Shutterstock

Garšīgs veids, kā saglabāt karaliskās baravikas ziemai.

Lasīt vairāk

Sēņu kapučīno – neparasta baraviku krēmzupa

Kurš gan būtu iedomājies, ka gardo baraviku krēmzupu var pasniegt tā, lai tas izskatītos pēc kapučīno tasītes? Pamēģini arī tu šo restorāna “Elements” šefpavāra Oļega Soročina recepti.

Lasīt vairāk

Pica ar sēnēm un rikotas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.

Lasīt vairāk

Gardais sēņu un vistas ragū

Foto: Shutterstock

Sēņu un vistas ragū garšos lieliski gan ar nūdelēm, gan rīsiem, gan kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī ceptas sēņu kotletes

Foto: Shutterstock

Sēņu kotletes, kas īpaši labi garšos, pagatavotas no paša salasītām sēnēm. Ja esi salasījis cepamās sēnes (baravikas, bekas, rudmieses), tās pirms tam vari nenovārīt.

Lasīt vairāk

Smalkie pastas gliemežvāciņi ar sēnēm krējuma mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

Lasīt vairāk

Rudens sēnes ar malto gaļu Vidusjūras gaumē

Foto: Publicitātes foto

Laba ideja sildoši omulīgām vakariņām. Pagatavo rudens sēnes Vidusjūras gaumē un pasniedz tās ar kukurūzas polentu vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Kabaču sacepums ar krēmīgu sēņu mērci

Foto: Shutterstock

Kabači ar sēnēm - gardām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.

Lasīt vairāk

Sēņu risoto ar mandelēm un salviju

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īstā recepte, kur likt lietā mežā salasītās sēnes – aromātisks un maigs risoto. Maltīti īpaši krēmīgu padarīs izmantotais mandeļu piens, bet kraukšķīgumu piešķirs apceptās mandeles.

Lasīt vairāk

Sēņu risoto

Foto: Vida Press

Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra - gailenēm, šampinjoniem, bekām!

Lasīt vairāk

Sviestā sautētas sēnes ar polentu

Restorāna cienīga maltīte – sviestā sautētas sēnes, ar ķiršu tomātiem, kukurūzas miltu putru polentu un Parmezānu pikantumam. Maltīte būs garšām bagātīga un maiga. Pasniedz kā pamatēdienu pusdienās vai pirmo ēdienu bagātīgās vakariņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!