Pīrāgam, nabagam... abi gali garšīgi! 14 sāļi un saldi varianti svētkiem
Foto: Shutterstock

Jau no bērnības ierasts, ka svētku galda neatņemama sastāvdaļa ir rauga vai kādas citas mīklas pīrāgi, ko piekost, kamēr tiek gaidīts svētku cepetis vai brīdis, kad visiem jāsēžas pie galda. Vispārzināma klasika ir speķa pīrādziņi, kas pildīti ar smalki sagrieztiem gaļas gabaliņiem. Taču, tāpat kā ar izmantotās mīklas veidu, arī ar pīrāgu pildījumu var variēt.

Sāļajos pīrāgos var pildīt kā speķi, tā malto gaļu, bekona gabaliņus vai vistas filejas gabaliņus. Pēc tam jau klāt liek mazāk nopietnās sastāvdaļas – spinātus, biezpienu, dilles, citus zaļumus, riekstus un pat puķkāpostus. Bet tie, kuriem pie sirds iet saldākas lietas, pīrādziņos var pildīt vitamīniem bagātās dzērvenes vai kādu vasarā novārītu ievārījumu.

Atceries pīrāgus pirms šaušanas plītī pienācīgi apsmērēt ar sakultu olu, lai tie būtu spīdīgi. Bet pa virsu iesakām uzbērt gaišās vai tumšās sezama sēkliņas, lobītas saulespuķu sēkliņas vai magoņu sēklas, lai kraukšķīgāka uzkošana. Pagatavo ātro rauga mīklu un pildi tajā, ko vien sirds kāro, vai izvēlies kādu no pārējām 13 receptēm!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form