Foto: Shutterstock

Svētdienas diena svētku garajās brīvdienās ir kā radīta, lai iepriecinātu vistuvākos ar karsti kūpošu pankūku tornīšiem. Ir tik daudz pankūku veidu, ko pagatavot – trausli plānās, kuras var piepildīt ar dažādiem gardumiem, pufīgi biezas jogurta pankūkas un klasiskās ābolu pankūkas, ko pagatavot no vēlajiem ziemas āboliem. Izvēlies īsto recepti un uz virtuvi!

Gatavojot pankūkas, atceries par dažām lietām, no kurām vajadzētu izvairīties – nepārkul mīklu, atļauj tai atpūsties dažas minūtes pēc pagatavošanas, uzkarsē pannu kārtīgi. Tāpat arī neaizmirsti, ka, pankūkas cepot, plīts liesma nedrīkst būt pārāk liela, citādi mīklas gardumi piedegs.

Lai panāktu to, ka pankūkas ir izteikti gaisīgas – miltus bļodā iesijā. Ja vēlies, lai ēdāji pie brokastīm tiktu ātrāk un pankūkas neatdzistu, cepšanai izmanto divas pannas. Bet, lai, piemēram, pievienoto ogu, šokolādes vai ābolu garša nepazustu mīklā un izceltos, tos pievieno papildus, gardākiem mirkļiem.

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock

Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

Lasīt vairāk

Mazās sviesta pankūkas

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas gardas brokastu pankūkas. Mīklai tiek pievienots sviests, tādēļ, pankūkas cepot, būs nepieciešams ļoti neliels taukvielu daudzums. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 12 mazās pankūkas.

Lasīt vairāk

Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.

Lasīt vairāk

Ziemas ābolu pankūkas ar kanēli

Foto: Shutterstock

Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Fiksās banānu pankūkas brīvdienām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojamas pankūkas tikai no trim sastāvdaļām – banāna, kviešu miltiem un olas. Norādītās sastāvdaļas būs tieši trim lielām pankūkām brokastīm vienai personai.

Lasīt vairāk

Vācu pankūkas

Foto: Shutterstock

Viens no darbietilpīgākajiem procesiem pankūku gatavošanā ir pankūku cepšana uz pannas. Reizēm liekas, ka mīkla nebeigsies nekad. Vācu pankūkas toties tevi atbrīvos no šīs trakās stāvēšanas pie pannas. Uzlej mīklu uz pannas un liec karstā cepeškrāsnī. Turklāt šīm pankūkām ir neticami krēmīga garša.

Lasīt vairāk

Vienkārša plāno pankūku mīkla

Foto: Shutterstock

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Gaisīgās biezās pankūkas

Foto: Shutterstock

Brīvdienu rītiem gardās biezās pankūkas no sakultiem olbaltumiem.

Lasīt vairāk

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock

Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Franču plānās pankūkas jeb 'crêpes'

Foto: Shutterstock

Piedāvājam klasisko plāno pankūku jeb "crêpes" recepti. Pirmsākumi šai visā pasaulē slavenajai pankūkai meklējami Francijas ziemeļrietumu reģionā Bretaņā. Savukārt nosaukums radies no latīņu valodas vārda "krispa", kas tulkojumā nozīmē "sarullēts".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!