
Plovs ir ēdiens, par kuru vienmēr ir tikuši lauzti šķēpi - teju katram, kurš kaut reizi mūžā ir nobaudījis bezgala aromātisko un sātīgo plovu, ir viedoklis, kā tam jāizskatās, jāgaršo, un kā tas pareizi jāgatavo. Īpaši dedzīgi savus uzskatus pauž tie, kuriem nācies nobaudīt autentisku kazanā gatavotu plovu tā dzimtenē Vidusāzijā. Gandrīz visas šā reģiona valstis pretendē uz vienīgo īsto plova recepti, tāpēc labāk neiesaistīties strīdos, bet izbaudīt burvīgo dažādību - no saldiem, irdeni-gaisīgiem ploviem ar rozīnēm un visu veidu žāvētiem augļiem līdz trekniem virumiem, kur dominē jērs, sīpoli un garšvielas.
Plovs - visbagātīgākais un īstākais

Plovs - visbagātīgākais un īstākais vislabāk garšos pasniedzot ar balto redīsu, rutku vai tomātu salātiem.
Īstais uzbeku plovs

Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.
Cūkgaļas plovs

Vienkārši pagatavojams cūkgaļas plovs.
Plovs ar jēra gaļu

Plovs ar jēra gaļu derēs gardai maltītei gan ikdienā, gan ciemiņus gaidot.
Azerbaidžāņu plovs ar govurmu vai sebzi mērci

Šis nav parasts plovs, pie kāda mēs visi esam pieraduši. Šo plovu gatavo citādāk. Vispirms īpaši sagatavo rīsus, bet pēc tam - pārējās ēdiena sastāvdaļas, kas ir kā piedeva ēdiena karalim - plovam. Kā gatavot īstu azerbaidžāņu plovu, "Tasty.lv" stāsta restorāna "Baku" šefpavārs Čeļabi Pašajevs.
Plovs no maltās gaļas

Improvizēts "plovs" no maltās gaļas - 15 minūtes sagatavošanas darbiem, pēc tam ēdiens pats vārās!
Plovs ar vistas fileju un kariju

Izcils šefpavārs prot ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī gudri iepirkties. Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot plovu ar vistas fileju un kariju visai ģimenei. Sātīgā maltīte izmaksās vien piecus eiro.
Plovs cepeškrāsnī

Sātīgs mielasts lielākam ciemiņu pulciņam - plovs cepeškrāsnī.