Maijs un jūnijs pieder rabarberiem – to sulīgi skābenos kātus laužam un ēdam tāpat, griežam gabaliņos, lai bērtu uz plātsmaizēm, bet vēl daļu sasaldējam vēlākam laikam. Obligātais rausis vai plātsmaize tā kā būtu, bet, ja rabarberu vēl krietni daudz, grēks nepagatavot no tiem kādu citu saldo ēdienu. Uzputenis, ķīselis, rabarberu klimpas, rabarberu želejas neceptā kūka, pudiņi, panna cotta un pat zefīri – saldu variantu ir daudz jo daudz!

Kas jāņem vērā, gatavojot desertus no rabarberiem? Ja tās ir kūkas, saldumi, krēmi vai citi deserti, kuros jāizmanto želatīns, tad atceries, ka to reizēm vajadzēs nedaudz vairāk, nekā norādīts receptē. Rabarberi mēdz būt ļoti skābi un, jo skābāks "izejmateriāls", jo mazāk grib sastingt želeja.

Ierasts, ka plātsmaizēs un raušos izmantotos rabarberus varam arī nemizot, lai tie saglabātu savu skaisto zaļi rozā krāsu spēli. Ja deserts nav ķīselis, kuru gatavo no novārītiem un izšķīdušiem rabarberiem, tad pirms saldā ēdiena gatavošanas kātus labāk nomizot. Mazums, ja nu gadās kāda sīkstāka miziņa!

Rabarberi lieliski garšo, ja savārīti ar cukuru izkarsētā biezenī. Tas var kalpot par pamatu dažādiem kārtojumiem ar cepumiem (piemēram, dāmu pirkstiņiem) un krēmiem (putukrējuma, svaigā siera, biezpiena u.c.). Ļoti saldos desertos, kas gatavoti, piemēram, no bezē, izmanto svaigus, plāni sagrieztus rabarberus, tādā veidā ļaujot garšām saspēlēties (kā receptē ar meringu bučām).

Saldus rabarberu mirkļus sev un mīļajiem vari sagādāt ar kādu klimpu zupu vecmāmiņas gaumē, pavisam čaganu uzputeni, drumstalu kūku, kuras pagatavošanai nevajadzēs cepeškrāsni, un vēl 23 burvīgām receptēm no "Tasty.lv" krājumiem. Izdzīvo rabarberu laiku garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!