Foto: Shutterstock
Plūmju sezona jau tuvojas beigām, tādēļ tieši šobrīd pašu dārzā ievāktie vai nopirktie augļi būs īpaši sulīgi. Visticamāk, arī kāre plūmes apēst svaigā veidā, sacenšoties ar bērniem, kurš tad tālāk aizspļaus kauliņu, jau ir remdēta, tādēļ laiks piesmaržināt māju, pagatavojot kādu gardu kūku vai pīrāgu. Plūmju kūkas ir īstena garšu harmonijas paraugstunda, jo skābenie, sulīgie un bezgala aromātiski augļi lieliski līdzsvaro biskvīta un krēma saldumu.

Sliņķudrošs un ļoti vienkāršs veids, kā tikt pie saldā plūmju kāruma, izvairoties no laikietilpīgas rosīšanās pa virtuvi, ir ātrā plūmju drumstalu kūka jeb krambls: cepamajā veidnē liec gabaliņos sagrieztas plūmes, pārkaisi ar cukuru un pārber ar drupačām, kas pagatavotas, uz ātru roku satrinot starp plaukstām sviestu ar miltiem un cukura piedevu.

Tad atliks tikai iešaut veidni krāsnī un gaidīt, līdz drumstalas kļuvušas skaisti zeltainas. Vēl silto kramblu aši liec uz šķīvja un papildini ar saldējuma bumbu, katrā kumosā izbaudot kraukšķīgo drumstalu, siltas plūmju mērces un vēsa saldējuma perfekto trio.

Lai labi garšo!

Apgāztā plūmju kūka

Foto: Shutterstock

Vienkārša apgāztās kūkas recepte ar sulīgajām plūmēm. Tās būs īpaši saldenas, pateicoties brūnajam cukuram. Pasniedz kūku vēl siltu – ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Neceptā plūmju siera kūka

Foto: DELFI

Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.

Lasīt vairāk

Fiksais plūmju krambls jeb drumstalu deserts

Foto: DELFI

Plūmes ilgi negaidīs, kad tās notiesās. Ja iegādāts vairāk, nekā var apēst, tās jāliek lietā gatavošanā, un krambls jeb drumstalu deserts ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri pagatavot izcilu gardumu.

Lasīt vairāk

Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Plūmju pīrāgs

Foto: Shutterstock

Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.

Lasīt vairāk

Noras plūmju kūka

Foto: Shutterstock

Noras plūmju kūka - tējas vai kafijas galdam.

Lasīt vairāk

Šarlote ar olu krēmu un plūmēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Deserts, kas nebūs jācep cepeškrāsnī – no britu virtuves aizgūtais mīklas pudiņš. Pasniedz Šarloti ar cukurotām plūmēm un paša gatavotu olu krēmu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!