Foto: Shutterstock
Atskatoties uz pagājušajā gadā paveikto, pārņem prieks, ka darām darbu, kurš, kā liecina nepielūdzamie statistikas dati, ir noderīgs un interesants daudziem.

Vēloties pateikt paldies mūsu uzticīgajiem lasītājiem, kuru skaits pagājšgad ir krietni pieaudzis, mums radās doma apkopot "Tasty.lv" lasītāju iecienītākās receptes. Atlasot 12 ēdienus, kuri 2014.gadā ir ieguvuši visvairāk skatījumu, secinājām, ka mūsu valsts iedzīvotāju kulinārā gaume ir visai plaša - Latgales salāti ēdienu "topā" draudzīgi sadzīvo ar mājās gatavotu zemesriekstu sviestu, no "ķieģelīša" cepta saldskābmaize - ar ziņu humusu. Un, protams, neiztikt arī bez pankūkām un speķa pīrādziņiem. Paldies, ka pagājušogad bijāt kopā ar mums! Centīsimies turpināt tikpat garšīgi, lai novembrī varētu nosvinēt "Tasty.lv" divu gadu jubileju vēl kuplākā pulkā! Dzīvosim garšīgi!

Ideālā siera kūka bez cepšanas

Foto: PantherMedia/Scanpix
Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla
Cālis.lv
Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

Lasīt vairāk

Klasiska gurķu recepte - Latgales salāti

Foto: Privātais arhīvs
Vasara pilnbriedā, jāsteidz pildīt ledusskapis, pagrabs un pieliekamais ar dažādiem krājumiem ziemai, piemēram, ar klasiskajiem gurķu salātiem ziemai no Latgales!

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock
Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd kopā ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu, vēlās un nesteidzīgās svētdienas brokastīs?

Lasīt vairāk

Mājās gatavots zemesriekstu sviests - gatavs piecās minūtēs!

Viena no manām mīļākajām nodarbēm ir virtuves eksperimenti, mēģinot pagatavot to, ko parasti atrodam lielveikalu plauktos dažādās burciņās un bundžās. Eksperimentu pamatnoteikums - procesam jābūt vienkāršākam par iekāpšanu auto, braukšanu uz veikalu, produktu likšanu iepirkumu ratiņos, gaidīšanu rindā un produktu atvešanu mājās.

Lasīt vairāk

No 'ķieģelīša' gatavota vecmammas smeķīgā saldskābmaize uz kļavu lapām

Foto: Privātais arhīvs
Viena no bērnības garšām noteikti ir sestdienas rītā tikko no krāsns izņemta saldskābmaize, ko vecmamma grieza biezās rikas un apzieda ar sviestu. Izrādās, to pagatavot ir pavisam viegli un lēti arī šodien, bet garša un smarža ir tikpat laba. Šī recepte visticamāk tapusi, jo latviešiem mest ēdienu ārā vienmēr bijis grēks - tajā izmantojami produkti, kas palikuši pāri, turklāt tie var būt arī apstāvējušies – mīkla, kas gatavota no tādiem, tikai labāk rūgs.

Lasīt vairāk

Grēcīgi gardā dubultās šokolādes kūka ar putukrējumu un avenēm

Šo kūku pirmo reizi nogaršoju kādā draugu ballītē, kurā kāda no viešņām, vēloties iepriecināt namatēvu, bija atnesusi cienastu - pašas ceptu šokolādes kūku. Viesu bija daudz, kūka - ne pārāk liela, bet ar to mazo gabaliņu, ko man bija iespēja nogaršot, es sapratu - JĀ! Beidzot esmu atradusi izcili šokolādīgu šokolādes kūku, par kādu jau sen sen biju sapņojusi!

Lasīt vairāk

Ātrie makaroni ar zirnīšiem un bekonu

Foto: Vida Press
Ātrie makaroni ir vienkāršs un sātīgs vakariņu ēdiens, kuram īpašu aromātu dod bekons, bet krēmīgumu - saldais krējums.

Lasīt vairāk

Tomātu biezzupa ar pupiņām

Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...

Lasīt vairāk

Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr

Foto: DELFI
Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!

Lasīt vairāk

Šķelto zirņu humuss ar ķiploku grauzdiņiem

Foto: J.Roze
Finansiāli izdevīga un ļoti garšīga uzkoda, kurai ir tendence zibenīgi nozust no šķīvja. Un, starp citu, tā lieliski sader ar alu, tādēļ patiks futbola un hokeja faniem. Garantējam, ka nākamreiz nāksies gatavot lielāku daudzumu.

Lasīt vairāk

Sātīgie kartupeļu plācenīši

Foto: Privātais arhīvs
Kādu vakaru, gaidot viesus, domāju, ko pagatavot cienastam. Kāda ir mūsu ikdiena šajā sabiedrībā, kad modē ir viss veselīgais, viss izsmalcinātais, viss.. viss...? Tā vien gribas pievērst uzmanību ar vienkāršu, piezemētu, ne
ūberkrutu
veselīgumu, bet reālu sātīgumu! Ir vēl cilvēki, kas pieturas pie omīšu virtuves pamatprincipiem -
karfelis
, sviestiņš, krējumiņš un gaļa. Bez gaļas vecis nav paēdis!

Lasīt vairāk

Cepts avokado ar olu

Sauksim lietas īstajos vārdos – olas ir un būs piemērotākā maltīte steidzīgajiem. Un kamēr vien mājās ir kāda ola, tikmēr badā neviens nav nomiris – arī visneprasmīgākais pavārs. Kad klasiskā omlete un vārītas olas apnikušas, var mazliet paspēlēt gardēžos un brokastīs pagatavot avokado – olu laiviņas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!