Foto: Shutterstock
Kad aiz loga svilpo vējš, biežāk līst nekā snieg, tad katrs, kas būs paņēmis pusdienu pauniņu, lai varētu paēst darba vietā uz vietas, sev uzsitīs uz pleca par čaklumu iepriekšējā vakarā.

Lai vēsajā laikā ēdiens sniegtu sātu, ļoti piemēroti ir dažādi makaronu salāti vai pupiņu un zirņu salāti, pilngraudu maizes sviestmaizes, kuras atsvaidzina dažādi marinēti sīkumiņi. Līdzņemšanai ļoti ērti ir vrapi, kas satur pildījumu un neļauj tam ēšanas brīdī slīdēt nekur projām.

Saliekot salātus līdzņemšanai burkā, jāievēro daži pamatprincipi, lai salāti saglabātu savu svaigumu un apetīlīgumu līdz darba dienas pārtraukumam. Vispirms trauka apakšā liec smagākās sastāvdaļas, piemēram pupas, zirņus, makaronus. Pēc tam liec gaļu, sieru un citas vidēji smagās sastāvdaļas. Tām pa virsu uzliec marinētās piedevas, lai to garšīgās suliņas sasūktos apakšējos slāņos.

Pēdējos liec salātus un citus zaļumus, lai tie nespiestos un neņurcītos un saglabātos glīti. Mērci paņem līdzi atsevišķā trauciņā un pieliec tikai īsi pirms ēšanas.

Piedāvājam 14 idejas no Tasty pavārgrāmatas vrapiem, sviestmaizēm, plācenīšiem un salātiem, kurus vari iekārtot gan burciņā, gan ietīt vrapā. Lai garšo!

Pannā sautēti skumbrijas un tomātu salāti uz maizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Skumbrija un tomāti, kombinācijā ar pievienotu papriku un nedaudz karija, ir fantastiska sviestmaizīšu garnēšanai. Viena no tām receptēm, kuru vari pagatavot, kad vēlies sātīgas, vēlas brokastis, vienkāršas pusdienas, kuras paķert līdzi kārbiņā, vai našķoties ar ko gardu, gaidot pusdienas vai vakariņas.

Lasīt vairāk

Zivju pirkstiņu vraps

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda pusdienu pārtraukuma uzkoda, kuru līdzņemšanai uz darbu var sagatavot arī iepriekšējā vakarā.

Lasīt vairāk

Garneļu un kukurūzas plācenīši

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājīga uzkoda nelielām viesībām un ģimenes svētkiem. Garneļu plācenīši saderēsies ar jebkādiem augļu salātiem vai salsām.

Lasīt vairāk

Garneļu sviests ēšanai ar grauzdiņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards smēriņš, kuru ziest uz apgrauzdētām maizītēm – tā pagatavošanai nepieciešams vien sviests, garneles un garšvielas. Garšos labi kā brokastīs, tā citās maltītēs, piemēram, pie karstas krēmzupas bļodiņas.

Lasīt vairāk

Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu

Foto: Shutterstock

Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.

Lasīt vairāk

Laša un vārītas olas vraps

Foto: Shutterstock

Ērta un garda uzkoda, kas būs piemērota gan pasēdēšanai nelielā draugu lokā, gan brīvdienu brokastīs ģimenei, gan paņemšanai līdzi uz darbu veselīgai uzēšanai pārtraukumā.

Lasīt vairāk

Kūpināta laša un diļļu plaucētās mīklas uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gaisīgas un gardas plaucētās mīklas bumbiņas, kurās paslēpušies gardi kūpināta laša gabaliņi un dilles. Uzkodas pasniedz kopā ar kādu sinepju, diļļu, jogurta vai krējuma mērci.

Lasīt vairāk

Dārzeņu tartalete – smilšu mīklas groziņš ar tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

Garšīga alternatīva ierastajai brokastu omletei, kad gribas ko sātīgāku. Trauslās smilšu mīklas groziņos likti sulīgie tomāti un asie sīpoli, bet klāt pievienots arī tomātu pesto un čili mērce pikantumam. Receptes autore iesaka smilšu mīklas vietā pamēģināt arī mīklu, kam pievienots siers, lai garša būtu vēl izteiksmīgāka.

Lasīt vairāk

Siera un rupjmaizes tornītis

Foto: Publicitātes foto

Klasiska un vienkārša uzkoda, kuru pasniegt viesībās. Abas sastāvdaļas – siers un maizīte, it īpaši garšos bērniem, kuriem patīk vienkārši ēdieni. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā garšu eksperte un gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Risoto plācenīši ar diviem sieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar šprotēm

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršu un ātri pagatavojamo makaronu salātu recepti piedāvā restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Sātīgie pupiņu salāti ar brinzu

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami un sātīgi pupiņu salāti ar brinzas sieru. Kinza un citrona miziņa piešķir svaigumu, ķiploks gādā par veselīgumu, bet kūpināta paprika saliek pareizos akcentus.

Lasīt vairāk

Riekstu un brokastu pārslu mikslis – sāļā uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldi sāļais našķis, uzkošanai starp ēdienreizēm, skatoties kādu filmu vai hokeja spēli. Brokastu pārslām un riekstiem pikantumu piešķirs sausā paprikas garšviela, bet Vorčesteras mērce palīdzēs mikslim saķept.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!