Foto: Shutterstock
Pirmssvētku trakā skrējiena nogurdinātajām namamātēm un namatēviem, kuri jūt, ka šogad nav atlicis spēka, ko veltīt rasola griešanai, iesakām pagatavot kartupeļu salātus. Šāda prātīga izvēle aiztaupīs piņķerīgo produktu smalcināšanas procesu, jo visas sastāvdaļas var griezt prāvos gabalos. Vēl viena kartupeļu salātu priekšrocība, salīdzinot ar rasolu, ir tāda, ka tos var baudīt arī tie, kuri neēd gaļu. Bet ir arī pāris lietas, kas rasolam un kartupeļu salātiem ir kopīgas – lieliska garša un teju maģiskā spēja nākamajā dienā garšot vēl labāk.

Kartupeļu salātiem raksturīga nedaudz pikanta garša, tāpēc to papildināšanai piestāvēs svaigi ķiploki, lociņi, puravi, kā arī marinēti vai skābēti gurķīši un pikantie kaperi.

Mērcei, ko var pagatavot gan liesāku – uz jogurta bāzes, gan treknāku – izmantojot krējumu, majonēzi un pat kausētu sviestu, īpaši ieteicams pievienot graudu sinepes, jo sinepju graudiņi piešķirs salātiem patīkamu garšas niansi.

Lai kartupeļu salāti nepārvērstos par haosu šķīvī, tos nekādā gadījumā nevajadzētu pārvārīt. Ja ir laiks, pirms likšanas salātos, kartupeļus būtu ieteicams atdzesēt, bet tas ir gaumes jautājums, jo šie salāti ir garšīgi gan silti, gan atdzisuši.

Citus noderīgus padomus, kā pagatavot patiesi izcili gardus kartupeļu salātus, meklē šeit.

Bet tagad, izvēlies, kuru no mūsu sarūpētajām 14 receptēm vēlies pagatavot un ķeries pie darba!

Lai garšīgi svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!