Kartupeļu salātiem raksturīga nedaudz pikanta garša, tāpēc to papildināšanai piestāvēs svaigi ķiploki, lociņi, puravi, kā arī marinēti vai skābēti gurķīši un pikantie kaperi.
Mērcei, ko var pagatavot gan liesāku – uz jogurta bāzes, gan treknāku – izmantojot krējumu, majonēzi un pat kausētu sviestu, īpaši ieteicams pievienot graudu sinepes, jo sinepju graudiņi piešķirs salātiem patīkamu garšas niansi.
Lai kartupeļu salāti nepārvērstos par haosu šķīvī, tos nekādā gadījumā nevajadzētu pārvārīt. Ja ir laiks, pirms likšanas salātos, kartupeļus būtu ieteicams atdzesēt, bet tas ir gaumes jautājums, jo šie salāti ir garšīgi gan silti, gan atdzisuši.
Citus noderīgus padomus, kā pagatavot patiesi izcili gardus kartupeļu salātus, meklē šeit.
Bet tagad, izvēlies, kuru no mūsu sarūpētajām 14 receptēm vēlies pagatavot un ķeries pie darba!
Lai garšīgi svētki!