Iebiezinātais piens – gan parastais, gan vārītais – nu reiz ir manta, ko pa ķērienam kādā virtuves plauktā vajadzētu turēt katram īstam saldummīlim. To, ka šī produkta plašajam pielietojumam nav ne gala, ne malas, pierāda 15 iebiezinātā piena našķu receptes no "Tasty" apcirkņiem.
Nevārītu iebiezināto pienu vari gan pievienot kēksiņu vai cepumu mīklai, gan no tā uz ātru roku pagatavot dažādus saldos krēmus, ko pēc tam ar konditorejas uzgali iespiest pončikos vai izmantot saldo "kartupeļu" dekoram.
Lai iegūtu krēma pamatmasu, mīkstam sviestam vai bezpiedevu krēmsieram pielej un ar mikseri iekuļ iebiezināto pienu pēc garšas.
Ja pievienosi krēmam ēdamkaroti konjaka, tas iegūs patīkamu valriekstu piegaršu, ēdamkarote citronu sulas sabalansēs krēma saldumu, bet, lai krēms iegūtu patīkamu augļu garšu, pievieno tam sablendētu banānu, sauju melleņu vai kādu aveni.
Pievienojot krēmam pāris ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu un pāris ēdamkarotes sausā piena maisījuma, krēms iegūs eksotisku garšas noti, kas līdzināsies "Bounty" batoniņiem, bet kafijas krēmu iegūsi, pievienojot krēmam tējkaroti šķīstošās kafijas pulvera. Krēma iekrāsošanai vari izmantot pārtikas krāsvielas.
- Lūk, septiņas iebiezinātā piena krēmu receptes kūku, kēksiņu un citu našķu pildīšanai un dekorēšanai.
Savukārt ar vārītu iebiezināto krēmu viss ir pavisam vienkārši – to "pa taisno" no bundžas dāsni zied tik iekšā smilšu mīklas "riekstiņos" vai iepildi trauslās vafeļu tūtiņās.
Lai labi garšo!
Neparastie cepumi 'Persiki'
Ja vēlies pārsteigt ģimeni, draugus vai kolēģus, izcep cepumus, kas mats matā izskatās pēc sulīgiem persikiem. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.
Gatavs 10 minūtēs: 'Selgas' cepumu 'kartupeļi' ar iebiezinātā piena krēmu
Vafeļu torte ar iebiezināto pienu
Vafeles pildītas ar kondensēto pienu
Bērnības kūka - saldais 'kartupelis'
Saldās bērnības klasika - kūciņas 'kartupelis'. Tās ēdot vienmēr nosmērējās rokas un mute, bet seju rotāja laimīgi apmierināts smaids. Pagatavo un noskaidro, vai tā vēl arvien garšo tikpat lieliski, kā tavās atmiņās.
Trauslie 'Riekstiņi' ar iebiezinātā piena pildījumu
Liesie kēksiņi ar iebiezināto pienu un ogām
Gaisīgie pončiki ar iebiezināto pienu
Brīvdienu un svētku našķis - gaisīgie pončiki.
Vafeles ar vārītu kondensēto pienu un ogām
Gardie 'Skudru pūznīši'
'Bounty' konfektes no trīs sastāvdaļām
Šī recepte ir ļoti vienkārša un būs pa spēkam katram saldummīlim, turklāt gardo "Bounty" konfekšu pagatavošanai būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Mājās vārītais 'Riekstiņu' un vafeļu pildījums
Mājās vārītais "Riekstiņu" un vafeļu pildījums būs gardāks par veikalā pirkto iebiezināto pienu.
Vafeles ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu
Vafeles ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu - našķis lieliem un maziem.
Kokosriekstu cepumi ar iebiezināto pienu
Cepumi 'Riekstiņi' ar vārīto kondensēto pienu
Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa balvu.