Foto: Shutterstock kolāža
Sīpols, kuru griežot daudzi izplūst asarās, bet vārītā veidā teju visiem iedveš šausmas, iecepts kraukšķīgā garoziņā, pārtop par aromātisku un gardu uzkodu. Nav mazsvarīgi, ka sīpoli ir lēti un visiem pieejami, tādēļ no tiem gatavoti našķi neiecirtīs robu ģimenes budžetā. Lūk, izmēģināšanai septiņas receptes no "Tasty" apcirkņiem. Lai kraukšķīgi un garšīgi!

Sīpolu gredzeni mīklā

Foto: Privātais arhīvs

"Kad pirmo reizi ēdu sīpolu gredzenus, es pat nenojautu, ka tie ir sīpoli, jo es taču sīpolus neēdu! Jautāju namamātei, kas tas ir, viņa saka – sīpols, neticu, domāju, ka nes cauri! Veda virtuvē un rādīja, ka tiešām sīpoli! Šis ir vienīgais veids, kā es varu tos ieēst, ļoti garšo. Laikam tas ir mīklas dēļ!" šādi Sīpolu ceļa recepšu konkursam piesakās Maruta.

Lasīt vairāk

Sīpolu gredzeni alus panējumā

Foto: Shutterstock

Izrādās, fritētus sīpolu gredzenus var itin viegli pagatavot arī mājas apstākļos, nesteidzoties uz tuvāko ātrās ēdināšanas iestādi pēc kārotā. Pāris vienkāršas sastāvdaļas un veiklas rokas, un kārotā uzkoda būs gatava!

Lasīt vairāk

Sīpolu 'Bhaji' – uzkoda indiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšvielām bagāti un pavisam vienkārši pagatavojami uzkodu plācenīši, kas nākuši no Indijas nacionālās virtuves – bhaji. Mīklā apviļātie un pēc tam fritētie sīpolu gabaliņi garšos ļoti labi kopā ar bezpiedevu jogurtu, jo mīklā esošais kumins un kurkuma būs pietiekams papildinājums mērcītei.

Lasīt vairāk

Sīpolu gredzeni – ātrais un vienkāršais variants

Foto: Shutterstock

Sīpolu gredzeni - ātri pagatavojama uzkoda baudīšanai ar vēsu alu.

Lasīt vairāk

Zirņu - sīpolu kotletes

Foto: Shutterstock

Zirņu, auzu pārslu un sīpolu kotletes - sātīgām un lētām vakariņām.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie sīpolu riņķīši alus mīklas 'kažociņā'

Foto: Publicitātes foto

Lai ikdienas našķošanos vai svētku galdu padarītu interesantāku, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Lielvārdes alus" piedāvā recepti kraukšķīgiem sīpolu riņķīšiem alus mīklas "kažociņā".

Lasīt vairāk

Nepārspējami kraukšķīgie sīpolu riņķīši

Foto: Privātais arhīvs

Kraukšķīgo sīpolu riņķīšu spēks slēpjas to vienkāršībā. Lai pagatavotu šo garšīgo uzkodu, kas no bļodiņas parasti pazūd zibenīgā ātrumā, būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!