Foto: Shutterstock
Kaut kur koku galotnēs lapas čabina dzestrs vējelis, skolu gaiteņos notiek pēdējie sagatavošanās darbi, bet mazie prātnieki krāmē skolas somas, lai jau drīz dotos skolas gaitās. Tā kā 1. septembris ir svētki ne vien skolēniem, bet arī viņu vecākiem, nevajag aizmirst par šai dienai ļoti nozīmīgu lietu – gardu un kārdinošu kūku.

Visiem zināms, ka pie šī darbiņa visbiežāk ķeras tieši mammas – kurai mammai gan nesanāk dievīga medus kūka, grezna torte vai pārsteidzoši kārdinoša mājās ceptā "Cielaviņa". Un to noteikti prot novērtēt arī bērni, kuru šķīvīši pēc svinīgajām pusdienām būs tukši. Iedvesma visgardākajai kūkai tālu nebūs jāmeklē – "Tasty" plašajā pavārgrāmatā ir kūkas katra gaumei.

Vēl ir laiks pagatavot jau pieminēto mājas "Cielaviņu" vai kārdinošu medus kūku, kas būs izcili sulīga. Rudenim, protams, piestāvēs arī kūkas ar āboliem un brūklenēm, tāpēc mēs piedāvājam divus variantus – cepto siera kūku ar āboliem vai izcili gaisīgu ābolkūku. Ja cepeškrāsni negribas slēgt iekšā un kūkas gatavošanai nevēlies atvēlēt visu pirmsskolas dienas vakaru, tad pagatavo siera kūku, kas nebūs jācep. Bet absolūta skolas laika klasika ir kliņģeris – mīksts, ar rozīņu un citu gardumu pildījumu.

Lai veiksmīgs mācību gada sākums!

Mājās cepta torte 'Cielaviņa'

Foto: DELFI

Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.

Lasīt vairāk

'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu

Foto: DELFI

Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.

Lasīt vairāk

Kliņģeris ar rozīnēm un zemesriekstiem

Foto: Shutterstock

Kārtīgām svinībām - kārtīgu kliņģeri!

Lasīt vairāk

Citronu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.

Lasīt vairāk

Siera kūka ar mellenēm atvasaras baudīšanai

Foto: DELFI

Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.

Lasīt vairāk

Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar siera krēmu

Foto: Shutterstock

Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.

Lasīt vairāk

Torte 'Melnais princis'

Foto: Shutterstock

Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.

Lasīt vairāk

Gardā medus kūka

Medus kūka, kas ir patiesi mitra, ar krējumu bagāta un gardām medus biskvīta kārtām. Un tās pagatavošana neaizņems visu dienu.

Lasīt vairāk

Vīramātes medus kūka

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīramātes medus kūka - klasiskā, sen pārbaudītā, pati gardākā meduskūka.

Lasīt vairāk

Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.

Lasīt vairāk

Gaisīga ābolu kūka

Foto: Shutterstock

Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!