Visiem zināms, ka pie šī darbiņa visbiežāk ķeras tieši mammas – kurai mammai gan nesanāk dievīga medus kūka, grezna torte vai pārsteidzoši kārdinoša mājās ceptā "Cielaviņa". Un to noteikti prot novērtēt arī bērni, kuru šķīvīši pēc svinīgajām pusdienām būs tukši. Iedvesma visgardākajai kūkai tālu nebūs jāmeklē – "Tasty" plašajā pavārgrāmatā ir kūkas katra gaumei.
Vēl ir laiks pagatavot jau pieminēto mājas "Cielaviņu" vai kārdinošu medus kūku, kas būs izcili sulīga. Rudenim, protams, piestāvēs arī kūkas ar āboliem un brūklenēm, tāpēc mēs piedāvājam divus variantus – cepto siera kūku ar āboliem vai izcili gaisīgu ābolkūku. Ja cepeškrāsni negribas slēgt iekšā un kūkas gatavošanai nevēlies atvēlēt visu pirmsskolas dienas vakaru, tad pagatavo siera kūku, kas nebūs jācep. Bet absolūta skolas laika klasika ir kliņģeris – mīksts, ar rozīņu un citu gardumu pildījumu.
Lai veiksmīgs mācību gada sākums!
Mājās cepta torte 'Cielaviņa'
Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
'Cielaviņas' vainags ar šokolādes krēmu
Nereti "Cielaviņas" tipa kūkas grūti sagriezt, tāpēc piedāvājam olbaltumu izcept vainaga formā, tad nogriezt katram gabaliņu itin nemaz nebūt grūti. Ja esi šokolādes cienītājs un dievini bezē un lazdu riekstus, šī kūka, kas to apvieno, palutinās lielākos saldummīļus.
Kliņģeris ar rozīnēm un zemesriekstiem
Kārtīgām svinībām - kārtīgu kliņģeri!
Citronu siera kūka bez cepšanas
Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!
Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā
Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.
Siera kūka ar mellenēm atvasaras baudīšanai
Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.
Kārtainā šokolādes pankūku un putukrējuma kūka
Kārdinoša pankūku torte ar maskarpones krēmu, šokolādes mērci un svaigām mellenēm. Kūka, kas ēdājus pārsteigs svinīgās brokastīs.
Burkānu torte ar siera krēmu
Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.
Torte 'Melnais princis'
Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.
Gardā medus kūka
Medus kūka, kas ir patiesi mitra, ar krējumu bagāta un gardām medus biskvīta kārtām. Un tās pagatavošana neaizņems visu dienu.
Vīramātes medus kūka
Vīramātes medus kūka - klasiskā, sen pārbaudītā, pati gardākā meduskūka.
Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci
Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu. Dotais produktu daudzums piemērots kūkai, kuras diametrs ir aptuveni 20 cm.
Gaisīga ābolu kūka
Gaisīga ābolu kūka – pavisam vienkārša un tiešām garda. Kūkas mīkla būs īpaši gaisīga, bet katrs nokostais gabaliņš kusīs mutē.
Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci
Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!