Rudens sulīgais saldums 20 burkānu kūkas receptēs
Foto: Shutterstock

Burkānu kūkas ir jācep tagad. Tagad, kad burkāni svaigi, saldi un sulīgi. Tagad, kad rudens ir pienācis, bet mēs vēl neesam gatavi! Ar burkānu kūkas gabaliņu vai diviem uz šķīvja iesildīšanās rudenim ir daudz omulīgāka. Un kūku jau vispār nekad nevar būt par daudz.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Vēsturiski burkāni vienmēr bijis labs salduma avots, jo gadsimtiem ilgi cukurs un žāvēti augļi bija ārkārtīgi dārgi. Ir viedoklis, ka burkānu kūka pirmsākumos nemaz nav bijusi kūka, bet gan īpaši mitrināts un saldināts maltas gaļas ēdiens. Gadsimtu laikā gaļas ēdienā kļuva arvien mazāk, salduma arvien vairāk, un tā burkānu kūka kļuva arvien līdzīgākai tai, kādu to pazīstam šodien.

Īstu renesansi burkānu kūka piedzīvoja Otrā Pasaules kara laikā, kad cukurs vairumam ļaužu nebija dienišķa lieta, un vajadzēja saimnieciski un gudri likt lietā visus pieejamos salduma avotus. Un, eku, burkāni pašu dobēs bija labu labā manta, pilni ar saldumu!

Arī sviests kara laikā nav nekāda ikdienas lieta, tāpēc šāda vai tāda eļļa bija prasmīgi jāizmanto. Un eļļa burkānu kūkas receptē ir ideāla – ieliekot kūku ledusskapī, sviests sacietē un kūku nemitrina, bet eļļa, sajaukusies ar irdeno mīklu, notur kūkā vajadzīgo, patīkamo mitruma līmeni un nelīp pie zobiem, arī aukstumā noturēta.

Lai nu kā – mēs esam iemācījušies cept burkānu kūkas, un cepsim nebeidzami. Burkānu kūka ir kā pirmais rudens vēstnesis virtuvē un sākums rudens bagātīgajām garšām, garajiem vakariem ar karstu tēju un nebeidzamu omulību.

Daži domā, ka burkānu kūkai jābūt viegli saldenai, viegli pufīgai, tādai kā mīkstam mākonītim. Citiem liekas, ka īstai burkānu kūkai jābūt bagātīgai, piesūcinātai ar garšām, krēmīgai un sulīgai. Kāda ir tava mīļākā burkānu kūkas versija? Dalāmies ar "Tasty" saldākajām un sulīgākajām burkānu kūku receptēm.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Burkānu kūka rudens raža Leģendārās kūkas Burkāni Tortes un kūkas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form