Foto: Shutterstock

Nedēļas nogale klauvē pie durvīm, kas nozīmē tikai vienu – maltītes vieglā garā, ar kurām izdabāt pilnīgi visiem, gan ģimenei, gan ciemos iebraukušajiem draugiem. Tāpēc piektdienas noskaņā pagatavo ko tādu, kas garšo teju ikkatram. Piemēram, rasolu, krabju nūjiņu salātus vai grieķu salātus. Lūk, lērums salātu recepšu gardākam vakaram!

Sagatavo lielo salātu bļodu un ķeries pie darba! Kreptīgie salāti pabaros tik labi, ka vakariņām būs gana. Piemēram, palutini ģimeni ar kartupeļu salātiem, kam pievienots bekons vai vārītas olas. Ja vēlies pārsteigt ēdājus – šprotu salāti būs īstā izvēle, jo šo nedaudz piemirsto recepti bieži vairs negadās manīt pat uz viesību galdiem. Bet, ja esi lapu salātu cienītājs un tādi ir arī tavi draugi, klasiskie Cēzara salāti, Holivudā iecienīti Koba salāti vai elementāri pagatavojamie grieķu salāti būs tieši laikā!

Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem

Vienkārši un ātri pagatavojami ziedkāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un puraviem, kas garšos arī tiem, kuri citā veidā izmantotos produktus neēd.

Lasīt vairāk

Sātīgie tunča salāti brokastīm

Šie salāti absolūti lieliski garšo arī paši par sevi, taču vēl gardāk tie sevi pierādīs, uzsmērēti uz kādas maizītes, iepildīti groziņos vai sendvičā.

Lasīt vairāk

Kārtainie garneļu salāti glāzītē

Foto: DELFI


Salātu pasniegšana glāzītēs ir lieliska alternatīva reizēs, kad gaidāmi ciemiņi un nav ne jausmas, cik daudz salātus gatavot. Tik cik cilvēku, tik arī glāzītes, turklāt šādi pasniegti, tie izskatās daudz interesantāk, nekā vienā bļodā samaisīti, vienīgā bēda - pēc papildporcijas gan nevarēs pajautāt.

Lasīt vairāk

Fiksie Rūjienas salāti

Rūjienas salāti ir ātri pagatavojama un garšīga tradicionālā vinegreta alternatīva. Izmantojot vekalos nopērkamās vārītās bietes, šos salātus varēsi pagatavot 10 minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu

Foto: Shutterstock


Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.

Lasīt vairāk

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti ar tomātiem un kukurūzu

Šie ir vieni no iecienītākajiem salātiem jau labu laiku. Pirmo reizi ar šiem salātiem saskāros pie savas māsas. Viņa bija pagatavojusi, un arī es atzinu par labu esam. Taču ilgstoši nespēju saņemties un pagatavot pati.

Lasīt vairāk

Ātrie krabju salāti

Ātrie krabju salāti - kad nav daudz laika griešanai.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci ir ļoti ātri pagatavojami, turklāt ļoti garšīgi. Tuncis eļļā, aromātiski tomāti, ko papildina citas gardas lietas - ideālas vasaras vakariņas!

Lasīt vairāk

Mēles salāti ar sālītiem gurķiem, olām un zirnīšiem

Sātīgi un garšīgi mēles salāti ar sālītiem gurķiem, olām un zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Kārtainie suši salāti ar mazsālītu lasi un avokado

Tie, kuriem garšo Aļaskas maki suši ar lasi, avokado un krēmsieru, novērtēs šos salātus, kas ir gluži kā iecienīto suši rullīšu lauku radinieks, jo ne vienmēr sanāk atlicināt laiku suši tīšanai!

Lasīt vairāk

Rasols jeb Olivjē salāti

Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!

Lasīt vairāk

Ķīnas kāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un zaļumu majonēzes mērci

Kad gribas ko vieglāku, bet ar dārzeņiem par "švaku" tad īstā recepte – Ķīnas kāpostu, paprikas, kukurūzas un krabju nūjiņu salāti ar spirdzinoši svaigu zaļumu jogurta mērci.

Lasīt vairāk

Valmieras salāti

Zibenīgi pagatavojamos, vienkāršos un ļoti sātīgos Valmieras salātus, kas ir nedaudz piemirsta pašmāju salātu klasika, iesaka Kitija Giptere no "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!".

Lasīt vairāk

Kartupeļu un olu salāti

Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.

Lasīt vairāk

Rasola alternatīva Holivudas stilā: kā pagatavot kārdinošos Koba salātus

Šis tradicionālais amerikāņu virtuves ēdiens ir radies Holivudā jau vairāk kā pirms 80 gadiem. Pateicoties tam, ka sastāvdaļas nesamaisa, bet gan glīti izkārto uz šķīvja, jau no skata vien varen apetītlīgie Koba salāti ir gluži kā radīti viesību galdam un būs izcila izvēle mūžīgi visuresošā rosola vietā. Holivudas salātu garša ir patiešām unikāla – svaiga, bet tajā pašā laikā pikanta un ļoti sātīga, pateicoties īpašai vinegreta mērcei ar zilā siera piedevu.

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Salāti ar vārītu vistu, ananasiem un paipalu olām

Tik gardi salāti, ka mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Šprotu – siera kārtainie salāti ar lociņiem un olām

Vienkārši un ātri pagatavojami šprotu – siera kārtainie salāti, ko var baudīt gan tāpat vien, gan ziest uz maizītēm vai izmantot kā lavaša pildījumu.

Lasīt vairāk

Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi

Gardi, ļoti sātīgi, bet svaigi un zibenīgi ātri pagatavojami grauzdiņu– krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un svaigu gurķi. Kā radīti reizēm, kad negribas nīkt virtuvē pie katliem, bet gribas pamieloties ar ko gardu.

Lasīt vairāk

Siera salāti ar burkāniem, zirnīšiem un majonēzi

Ātri pagatavojami burkānu – siera salāti ar zirnīšiem un majonēzi.

Lasīt vairāk

Ātrie salāti ar šķiņķi, ananasiem un sieru

Salāti garšo tiešām lieliski, turklāt visi atzīst, ka ananass ļoti eksotiski iederas šajā kombinācijā.

Lasīt vairāk

Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci

Siļķu rasols ar āboliem – tik gards, ka mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Salāti ar vistu, sieru un ananasiem

Ārkārīgi vienkārši pagatavojami salāti, kuru gatavošana neprasīs pārcilvēciskas pūles, bet vainagosies ļoti garšīgā rezultātā.

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar sieru un makaroniem

"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Klasiskie kartupeļu salāti

Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.

Lasīt vairāk

Kārtainie tunča salāti ar sieru

Ja rasolu pagatavot nepietiek laika, lieliska alternatīva ir kārtainie tunča salāti.

Lasīt vairāk

Sātīgie avokado un olu salāti

Foto: Privātais arhīvs


Ja iegādāti mīksti, labi nogatavojušies avokado, lielisks veids, kā tos likt lietā - pagatavot salātus. Šie derēs kā brokastīm, tā vakariņām vai launagam, liekot tos uz kraukšķīgi apgrauzdētas maizes šķēles.

Lasīt vairāk

Sātīgie siera un pupiņu salāti ar ķiploku grauzdiņiem un marinētiem gurķiem

Šie siera un pupiņu salāti ar ķiploku grauzdiņu, olu un majonēzes aizdaru ir tik sātīgi, ka sniegs sāta sajūtu pat kalējiem un malkas cirtējiem. Savukārt pētersīļi un marinētie gurķīši gādās par svaigumu un sulīgumu katrā gardajā kumosā.

Lasīt vairāk

Cēzara salāti ar vistas fileju

Vienkārši un ātri pagatavojami Cēzara salāti ar vistas fileju.

Lasīt vairāk

Ātrie grieķu salāti Vidusjūras gaumē

Lieliski piemēroti maltītei, kad gribas ko svaigu un gardu, tomēr laika un iedvesmas varoņdarbiem virtuvē trūkst.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!