Portāls www.medieval-life-and-times.info raksta, ka pirmā recepšu grāmata tika izdota 1306. gadā franču valodā, bet angļu valodā pirmā pavārgrāmata iznāca 1390. gadā. Tajā bija apkopotas 196 receptes, kuras bija iesnieguši karaliskā nama pavāri. Grāmatā bija ne tikai receptes gaļai, zivīm, putniem, augļiem un maizei, bet arī dota informācija par dažādām garšvielām: pipariem, kanēli, krustnagliņām, muskatriekstu, ingveru, safrānu, kardamonu, koriandru, romiešu ķimenēm, kurkumu, anīsu un sinepēm. Tās bija garšvielas, kuras Eiropā no austrumiem ieveda krustneši.
Sagaidot Muzeju nakti, esmu apkopojusi dažas Viduslaiku receptes un receptes, kurās saglabājusies šī laika vienkāršība un ēdienu gatavošanas pamatprincipi:
Puravu zupa ar vistas stilbiņiem
Zirņu biezputra ar apceptu bekonu
Lauku stila groziņi ar rabarberiem un zemenēm
Buljons no vistas cepeša
Karamelizēti āboli ar riekstiem
Alū sutināts cūkas cepetis ar kraukšķīgu glazūru
Sivēna cepetis uz iesma
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit