Plātsmaizes īpaši ātri būs gatavas, ja dārzeņi, gaļa un zivis pirms uzklāšanas uz mīklas kārtas būs daļēji vai pilnībā termiski apstrādātas. Tādā gadījumā plātsmaizes cepšana ir kā ēdiena gatavošanas noslēguma solis, dodot tam glītu un kārdinošu izskatu, izkausējot sieru vai sacepot olu, kas pārlieta pār dārzeņiem.
Neuztraucies, ja pēc mīklas ieklāšanas pannā, tā paliek pāri. To var sagriezt stērbelītēs un pāri pildījumam veidot mīklas režģīti, kas pabeigtai plātsmaizei izskatās ļoti glīts.
Piedāvājam septiņas vieglas un smaržīgas pusdienu idejas plātsmaizēm ar dārzeņiem.
Kārtainās mīklas plātsmaize - 'Vēršacs'
Kārtainās sviesta mīklas plātsmaize ar kūpinātu bekonu, pākšu zirņiem un "vēršacīm" būs neparasts cienasts Lieldienu brokastu rītam. Recepti iesaka Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce.
Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām
Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!
Puravu un siera pīrāgs
Pīrāgs ar kūstošu sieru veģetārām vakariņām.
Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku
Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.
Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu
Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.
Burkānu un kabaču tarte
Kārdinoši glīta burkānu un kabaču tarte jeb plātsmaize. Vispiemērotākā šīs "kūkas" cepšanai būs apaļa forma. Groziņam izmanto jau gatavo veikalā nopērkamo kārtaino mīklu vai pagatavo trauslo smilšu mīklu mājās.
Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām
Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām neparastā izpildījumā.