Foto: Shutterstock
Baudi siltās vasaras novakares ar trausli kraukšķīgu maizīti un vasarīgiem dārzeņiem, izcepot kādu sāļo plātsmaizi vai tarti. Tās var būt gan veģetāras, aplietas tikai ar olu vai pārkaisītas ar rīvētu sieru, gan jauktas ar gaļu vai zivīm. Turklāt plātsmaizes cepšana ir ļoti ekonomiska, jo pildījumā lieliski iederēsies un papildinās dārzeņus jebkāda gaļa, kas palikusi no iepriekšējās dienas maltītes. Tā var būt maltās gaļas mērce vai cepeša un steika gabaliņi, vai pat desas galiņa pēdējās kripatiņas.

Plātsmaizes īpaši ātri būs gatavas, ja dārzeņi, gaļa un zivis pirms uzklāšanas uz mīklas kārtas būs daļēji vai pilnībā termiski apstrādātas. Tādā gadījumā plātsmaizes cepšana ir kā ēdiena gatavošanas noslēguma solis, dodot tam glītu un kārdinošu izskatu, izkausējot sieru vai sacepot olu, kas pārlieta pār dārzeņiem.

Neuztraucies, ja pēc mīklas ieklāšanas pannā, tā paliek pāri. To var sagriezt stērbelītēs un pāri pildījumam veidot mīklas režģīti, kas pabeigtai plātsmaizei izskatās ļoti glīts.

Piedāvājam septiņas vieglas un smaržīgas pusdienu idejas plātsmaizēm ar dārzeņiem.

Kārtainās mīklas plātsmaize - 'Vēršacs'

Kārtainās sviesta mīklas plātsmaize ar kūpinātu bekonu, pākšu zirņiem un "vēršacīm" būs neparasts cienasts Lieldienu brokastu rītam. Recepti iesaka Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīga uztura speciāliste Inga Pūce.

Lasīt vairāk

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām

Foto: mosfood

Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!

Lasīt vairāk

Puravu un siera pīrāgs

Pīrāgs ar kūstošu sieru veģetārām vakariņām.

Lasīt vairāk

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku

Foto: Shutterstock

Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.

Lasīt vairāk

Burkānu un kabaču tarte

Foto: Shutterstock

Kārdinoši glīta burkānu un kabaču tarte jeb plātsmaize. Vispiemērotākā šīs "kūkas" cepšanai būs apaļa forma. Groziņam izmanto jau gatavo veikalā nopērkamo kārtaino mīklu vai pagatavo trauslo smilšu mīklu mājās.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām

Foto: Shutterstock

Kārtainās mīklas pīrāgs ar fetu, ķirštomātiem un olīvām neparastā izpildījumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!