Liec aiz auss, ka, neskatoties uz produkta nosaukumu, krabju nūjiņās reāli krabju gaļas nav (vairāk par to skaidrojām šajā rakstā). Galvenā krabju nūjiņu sastāvdaļa ir surimi, ko gatavo no mintaja (pollaka), heka vai citu mencas sugas zivju gaļas.
Surimi tulkojumā no japāņu valodas nozīmē "maltā gaļa", un to izgatavo no zivju gaļas pastas, dažādām pildvielām un piedevām, piemēram, cietes, cukura, olas baltuma, pievienojot dabīgo vai mākslīgo krabju ekstraktu un iekrāsojot ar sārto krāsvielu, piemēram, paprikas ekstraktu, raksta "The Huffington Post".
Kas jāņem vērā, izvēloties krabju nūjiņas salātiem
Kādi tad kritēriji jāņem vērā, izvēloties krabju nūjiņas, skaidro portāla "Takprosto" speciālisti.
Sastāvs. Izvēloties krabju nūjiņas, galvenais, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir to sastāvdaļas. Ja uz etiķetes, uzskaitot sastāvdaļas, pirmajā vietā ir surimi, tas nozīmē, ka produkts ir kvalitatīvs. Ja surimi atrodas otrajā vietā, loģiski, ka zivs gaļas daudzums nūjiņās ir minimāls. Mēdz būt pat tā, ka krabju nūjiņu sastāvā zivs gaļas nav vispār, toties ir ciete, sojas olbaltumvielas un dažādi aizstājēji, tādēļ šādu produktu prātīgāk būs atstāt veikala plauktā.
Izskats. Krabju nūjiņu izskatam ir liela nozīme – tām ar sārto krāsvielu vajadzētu būt pārklātām tikai no vienas puses. Krāsa var variēt no gaiši rozā līdz rozīgi sarkanai. Spilgti sarkana pusfabrikāta krāsa liecina par to, ka krāsvielu daudzums produkta sastāvā ir pārāk liels. Nūjiņām jābūt gludām, taisnām un elastīgām. Nevajag pirkt produktu, kas drūp.
Iepakojums. To, ka krabju nūjiņas saldētavā pabijušas vairākas reizes, iespējams noskaidrot, aplūkojot iepakojumu. Bieži vien šādos gadījumos iepakojuma iekšpusē būs redzami ledus un sniega kristāliņi. Prātīgāk būs izvēlēties pazīstama ražotāja produktu, jo arī tas ir kvalitātes garants.
Testēšana. Surimi masa ir ļoti elastīga un viegli formējama. Pārloki krabju nūjiņu uz pusēm. Ja locījuma vietā tā tikai viegli ieplaisā, produkts ir kvalitatīvs. Ja salūst – produkts satur pārāk daudz cietes. Pamēģini attīt krabju nūjiņu. Ja tas izdodas, produkta sastāvā ir salīdzinoši daudz surimi, bet, ja šī procesa laikā nūjiņa sadalās, tas liecina par to, ka produktā ir pārāk daudz cietes, tādas nūjiņas labāk nevajadzētu izmantot.
Lūk, 17 receptes krabju nūjiņu izmantošanai salātos.
Lai labi garšo!
Groziņu pildījums - krabju nūjiņu un kukurūzas salāti
Groziņu pildījums - krabju un kukurūzas salāti.
Krabju salāti ar čipsiem un desu
Čipšu salāti ar krabju nūjiņām, desu, tomātiem un zaļiem zirnīšiem.
Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem
Krabju salāti ar Ķīnas kāpostu un kukurūzu
Ātri un vienkārši pagatavojami krabju - Ķīnas kāpostu salāti.
Krabju salāti ar rīsiem un papriku
Salātu galdam vai ikdienas vakariņām - krabju nūjiņu salāti ar papriku un rīsiem.
Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi
Ātrie krabju salāti
Ātrie krabju salāti - kad nav daudz laika griešanai.
Ķīnas kāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un zaļumu majonēzes mērci
Kad gribas ko vieglāku, bet ar dārzeņiem par "švaku" tad īstā recepte – Ķīnas kāpostu, paprikas, kukurūzas un krabju nūjiņu salāti ar spirdzinoši svaigu zaļumu jogurta mērci.
Krabju nūjiņu salāti ar svaigiem burkāniem un gurķiem
Krabju - burkānu un olas salāti pagatavojami bez kulinārajām priekšzināšanām.
Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām
Uz ātru roku – Ķīnas kāposta salāti ar krabju nūjiņām
Uz ātru roku salāti pagatavojami piecās minūtēs.
Krabju salāti ar sieru un makaroniem
"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un gurķi
Kalifornijas suši salāti ar sniega krabjiem, avokado un svaigu gurķi
Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu
Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.
Krabju un siera salāti
Krabju nūjiņu un siera salāti, ko pagatavot nieka 15 minūtēs. Ja tīk, salātiem var pievienot sarīvētus vārītus burkānus un zaļos zirnīšus krāsainībai.
Krabju nūjiņu un Ķīnas kāposta salāti
Vienkāršie un gardie krabju nūjiņu un Ķīnas kāpostu salāti. Ātrām pusdienām vai viesību galdam.