Foto: Shutterstock
Dietologi uzskata krabju nūjiņas par tipisku "fast food" produktu un ikdienā iesaka ar tām neaizrauties, gluži kā ar desām vai frī kartupeļiem. Tomēr svētku reizēs, kad gribas panašķēties ar ko gardu, krabju nūjiņas lieti noderēs salātu pagatavošanai. Lūk, 17 raibas un krāsainas salātu receptes no "Tasty" krājumiem!

Liec aiz auss, ka, neskatoties uz produkta nosaukumu, krabju nūjiņās reāli krabju gaļas nav (vairāk par to skaidrojām šajā rakstā). Galvenā krabju nūjiņu sastāvdaļa ir surimi, ko gatavo no mintaja (pollaka), heka vai citu mencas sugas zivju gaļas.

Surimi tulkojumā no japāņu valodas nozīmē "maltā gaļa", un to izgatavo no zivju gaļas pastas, dažādām pildvielām un piedevām, piemēram, cietes, cukura, olas baltuma, pievienojot dabīgo vai mākslīgo krabju ekstraktu un iekrāsojot ar sārto krāsvielu, piemēram, paprikas ekstraktu, raksta "The Huffington Post".

Kas jāņem vērā, izvēloties krabju nūjiņas salātiem


Kādi tad kritēriji jāņem vērā, izvēloties krabju nūjiņas, skaidro portāla "Takprosto" speciālisti.

Sastāvs. Izvēloties krabju nūjiņas, galvenais, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir to sastāvdaļas. Ja uz etiķetes, uzskaitot sastāvdaļas, pirmajā vietā ir surimi, tas nozīmē, ka produkts ir kvalitatīvs. Ja surimi atrodas otrajā vietā, loģiski, ka zivs gaļas daudzums nūjiņās ir minimāls. Mēdz būt pat tā, ka krabju nūjiņu sastāvā zivs gaļas nav vispār, toties ir ciete, sojas olbaltumvielas un dažādi aizstājēji, tādēļ šādu produktu prātīgāk būs atstāt veikala plauktā.

Izskats. Krabju nūjiņu izskatam ir liela nozīme – tām ar sārto krāsvielu vajadzētu būt pārklātām tikai no vienas puses. Krāsa var variēt no gaiši rozā līdz rozīgi sarkanai. Spilgti sarkana pusfabrikāta krāsa liecina par to, ka krāsvielu daudzums produkta sastāvā ir pārāk liels. Nūjiņām jābūt gludām, taisnām un elastīgām. Nevajag pirkt produktu, kas drūp.

Iepakojums. To, ka krabju nūjiņas saldētavā pabijušas vairākas reizes, iespējams noskaidrot, aplūkojot iepakojumu. Bieži vien šādos gadījumos iepakojuma iekšpusē būs redzami ledus un sniega kristāliņi. Prātīgāk būs izvēlēties pazīstama ražotāja produktu, jo arī tas ir kvalitātes garants.

Testēšana. Surimi masa ir ļoti elastīga un viegli formējama. Pārloki krabju nūjiņu uz pusēm. Ja locījuma vietā tā tikai viegli ieplaisā, produkts ir kvalitatīvs. Ja salūst – produkts satur pārāk daudz cietes. Pamēģini attīt krabju nūjiņu. Ja tas izdodas, produkta sastāvā ir salīdzinoši daudz surimi, bet, ja šī procesa laikā nūjiņa sadalās, tas liecina par to, ka produktā ir pārāk daudz cietes, tādas nūjiņas labāk nevajadzētu izmantot.

Lūk, 17 receptes krabju nūjiņu izmantošanai salātos.

Lai labi garšo!

Groziņu pildījums - krabju nūjiņu un kukurūzas salāti

Groziņu pildījums - krabju un kukurūzas salāti.

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar čipsiem un desu

Čipšu salāti ar krabju nūjiņām, desu, tomātiem un zaļiem zirnīšiem.

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu salāti ar ziedkāpostiem

Foto: Shutterstock
Vienkārši un ātri pagatavojami ziedkāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un puraviem, kas garšos arī tiem, kuri citā veidā izmantotos produktus neēd.

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar Ķīnas kāpostu un kukurūzu

Ātri un vienkārši pagatavojami krabju - Ķīnas kāpostu salāti.

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar rīsiem un papriku

Salātu galdam vai ikdienas vakariņām - krabju nūjiņu salāti ar papriku un rīsiem.

Lasīt vairāk

Ātrie krabju nūjiņu salāti ar gurķi, ķiploku grauzdiņiem, kukurūzu un majonēzi

Foto: Shutterstock
Gardi, ļoti sātīgi, bet svaigi un zibenīgi ātri pagatavojami grauzdiņu– krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un svaigu gurķi. Kā radīti reizēm, kad negribas nīkt virtuvē pie katliem, bet gribas pamieloties ar ko gardu.

Lasīt vairāk

Ātrie krabju salāti

Ātrie krabju salāti - kad nav daudz laika griešanai.

Lasīt vairāk

Ķīnas kāpostu salāti ar krabju nūjiņām, kukurūzu un zaļumu majonēzes mērci

Kad gribas ko vieglāku, bet ar dārzeņiem par "švaku" tad īstā recepte – Ķīnas kāpostu, paprikas, kukurūzas un krabju nūjiņu salāti ar spirdzinoši svaigu zaļumu jogurta mērci.

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu salāti ar svaigiem burkāniem un gurķiem

Krabju - burkānu un olas salāti pagatavojami bez kulinārajām priekšzināšanām.

Lasīt vairāk

Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām

Foto: Privātais arhīvs
Ja palaimējies tirgū vai bodē tikt pie sulīgiem seleriju kātiem, tad tos var nokraukšķināt visneiedomājamākajos veidos, piemēram, kombinācijā ar latviešu biezpienu, Korejas burkāniem un austrumniecisko kinzu. Savukārt kosmopolītiskās krabju nūjiņas šajos salātos kalpo kā garšviela, piešķirot tiem umami garšu. Ātri, vienkārši un bez liekām kalorijām!

Lasīt vairāk

Uz ātru roku – Ķīnas kāposta salāti ar krabju nūjiņām

Uz ātru roku salāti pagatavojami piecās minūtēs.

Lasīt vairāk

Krabju salāti ar sieru un makaroniem

"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu salāti ar kukurūzu un gurķi

Foto: Shutterstock
Ātri un vienkārši pagatavojami salāti, kas svētku reizēs svinīgākam noformējumam var tikt pasniegti glāzītēs. Tādā gadījumā sastāvdaļas liec kārtās un nemaisi. Bet ātrai apēšanai visu samaisi bļodā un baudi klasiku nedaudz citādākā variācijā.

Lasīt vairāk

Kalifornijas suši salāti ar sniega krabjiem, avokado un svaigu gurķi

Es dievinu suši! Šajā svaigajā, veselīgajā un neticami garšīgajā ēdienā slēpjas kāda maģija. Un vēl maģiskāka ir mana nespēja pagatavot šos suši mājās. Tādēļ nolēmu suši ēšanu atstāt restorānu apmeklējumiem, bet mājās - eksperimentēt, pagatavojot šos pašus iecienītos suši salātu formā. Starp citu, mans vīrs, dzirdot šādu ideju, atviegloti uzelpoja, šķiet, viņam bija bail no tā, ka kārtējo reizi cenšoties satīt glītus rullīšus, es pati kādā mirklī vienkārši eksplodēšu.

Lasīt vairāk

Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu

Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.

Lasīt vairāk

Krabju un siera salāti

Krabju nūjiņu un siera salāti, ko pagatavot nieka 15 minūtēs. Ja tīk, salātiem var pievienot sarīvētus vārītus burkānus un zaļos zirnīšus krāsainībai.

Lasīt vairāk

Krabju nūjiņu un Ķīnas kāposta salāti

Vienkāršie un gardie krabju nūjiņu un Ķīnas kāpostu salāti. Ātrām pusdienām vai viesību galdam.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!