Saldais kumosiņš: trifeles un to gatavošanas meistarība
Foto: Shutterstock

Gardēžu kalendārs vēsta, ka 2. maijs ir Nacionālā trifeļu diena, tāpēc saldās kāres remdināšanai īstais laiks pagatavot kādu trifeļu izlasi.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lielākoties ar vārdu trifeles asociējam rūgteni saldās konfektes, kas bērnībā itin nemaz nešķita ēšanas vērtas, taču bez tām trifeļu klāsts kļuvis krietni dažādāks. Apviļātas kaltētās ogās, riekstu gabaliņos, kokosa skaidiņās, glazētas šokolādē, savukārt pildījumā var būt ne tikai rūgtena šokolādes masa, bet arī žāvēti augļi ar riekstiem vai sasmalcināti cepumi vai biskvīts, un pat kukurūzas pārslas.

Trifeļu gatavošanā svarīgi ievērot dažas nianses. Masai, no kuras veidosi bumbiņas, jābūt ķepīgai un stingrai, pretējā gadījumā bumbiņas neturēsies kopā un būs grūti glazēt vai dekorēt. Parasti kā saistviela tiek izmantota kokosriekstu eļļa, medus, iebiezinātais piens, krēmsiers vai sviests. Kad no masas izveidotas bumbiņas, liec tās ledusskapī atdzesēties un nesteidzies ar dekorēšanu.

Un tad var sākties pats patīkamākais – trifeļu dekorēšana. Pavisam vienkāršotā versijā trifeles var apviļāt kakao pulverī, bērniem noteikti patiks, ja pašgatavotās konfektes būs dekorētas krāsainiem krikumiem, bet veselīgā versijā var izmantot ogu pulverus, skaidiņas, kvinojas pārlsas, riekstu gabaliņus. Grēcīgākam rezultātam saldos kumosiņus glazē šokolādē. Ja garnē trifeles kakao, tad vislabāk tas pieķersies, ja pirms tam konfektes iemērksi šokolādē.

Atceries, ka pēc garnēšanas trifeles vērts ielikt vēsumā, lai tās sastingst, savukārt pēc tam uzglabā tās noslēgtā traukā.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Saldumi
0
Trifeles
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form