Foto: Shutterstock
Šī saldā našķa sastāvā nav mākslīgo konservantu, kā arī garšas un krāsas uzlabotāju. Sukāžu pagatavošana ir izcili vienkārša: tev būs nepieciešamas tikai divas pamatsastāvdaļas – augļi un cukurs. Tās var pagatavot arī no ogām un pat dārzeņiem, noturot cukura sīrupā, bet pēc tam kaltējot zemā temperatūrā. Rudens ir īstais laiks, lai pagatavotu šo našķi, jo šobrīd daba mūs lutina ar dažādām veltēm, no kurām pagatavot žāvētos saldumus. Mēs piedāvājam piecas sukāžu receptes no "Tasty" padomu vācelītes.

Sukāžu gatavošanai noderēs ogas, augļi un dārzeņi ar stingru, bet salīdzinoši mīkstu miziņu. Tam noderēs dzērvenes, pīlādži un brūklenes, ananasi, cidonijas, teju visi citrusaugļi – jo īpaši citroni, apelsīni, kā arī ķirbji, burkāni, bietes un pat kabači. Gardas sukādes var pagatavot arī no spēcinošā ingvera.

  • Vitamīniem bagātās cidonijas – receptes un ieteikumi pagatavošanai

Lai sagatavotu ogu sukādes, nedrīkst aizmirst, ka ogu miziņas nedaudz jāsadursta, lai cukurs tajās var iesūkties un izdalīt sulu. Tālākā sukāžu gatavošana neatšķiras – kad ogas ar cukuru ir piesātinājušās un sīrups atdalījies, masu uz sieta notecina un liek žāvēties.

Pa­rei­zi sa­ga­ta­vo­tas su­kā­des sa­gla­bā sa­vas īpa­šī­bas il­gu lai­ku – 6 līdz 12 mē­ne­šus, jo bo­jā­ša­nās proce­su kavē cu­ku­ra kris­tā­li.

Su­kā­des uz­gla­bā tum­šā, vē­sā tel­pā stik­la bur­ci­ņās, kā arī slēg­tās kartona kār­bās, ku­rās ie­klāts pa­pīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!