Foto: Shutterstock
Ja svētdiena bijusi darbīga un pastaigu pilna, tad pusdienās tu pats un mājinieki pavisam noteikti ir pelnījuši pa kādam saldam kūkas gabaliņam. Varbūt kādu kūkas gabaliņu, no kura lūkojas saulainas aprikozes, ananasa vai persika saulīte?

Apgāzto kūku princips ir pavisam vienkāršs – formas pamatnē atliek vien salikt augļu gabaliņus, kas uzsēdināti uz kādas izkausētā sviesta druskas, un apliet ar gaisīgu kūkas mīklu. Tālāk jau visu darbiņu paveiks cepeškrāsns – beigās atliks vien kūku izņemt no krāsns, apziest ar spīdīgu džemu vai marmelādi, lai augļi kārdinoši spīdētu, un uzvārītu tēju vai kafiju, ko pie kūkas baudīt.

Turklāt iespējas ir bezgalīgas – ja mājās ir kāda konservētu persiku, aprikožu vai ananasu bundža, tad lielākā daļa darba jau paveikta. Mēs iesakām palūkoties veikalu plauktos pēc kaut kā tāda, kas no sirds kārojas, piemēram, sulīga apelsīna, un likt tā šķēlītes kūkas pamatnē. Šobrīd jo īpaši gardi ir sarkanie apelsīni un greipfrūti. Bet, ja cieni klasiku, vari pagatavot arī klasisko siera kūku jaunā formā – apgāztu ačgārni. Lai garšīgi!

Apgāztā citrusu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda apgāztā kūka, lai izgaršotu pēdējos sezonas mandarīnus vai sulīgos apelsīnus. Pasniedz ar kādu karoti putukrējuma vai saldējuma bumbu.

Lasīt vairāk

Apgāztā kārtainās mīklas plātsmaize grieķu gaumē ar vīģēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Medaina un ļoti salda vīģu plātsmaize ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Svaigajām vīģēm ļauj sasūkties ar medus karameli – tad tās būs mīkstas un sīrupainas.

Lasīt vairāk

Apgāztā citronu un dzērveņu siera kūka bez cepšanas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka mazliet citādākā izpildījumā – to gatavo, kā ierasts, tikai pēc pagatavošanas pasniedz apgāztu. Kūkas pamatā ir maskarpones un citronu masa, kas papildināta ar dzērveņu un aveņu mērci.

Lasīt vairāk

Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē

Foto: Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem

Foto: Shutterstock

Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!

Lasīt vairāk

Apgāztā plūmju kūka

Foto: Shutterstock

Vienkārša apgāztās kūkas recepte ar sulīgajām plūmēm. Tās būs īpaši saldenas, pateicoties brūnajam cukuram. Pasniedz kūku vēl siltu – ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma kūka ar aprikozēm

Foto: Shutterstock

Izteikti sulīgas mīklas kūka, kurā paslēpušās sulīgās aprikozes. Pēc izcepšanas mazliet kūku atdzesē un apgāz otrādi, lai skatam pavērtos skaistās augļu saulītes.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'

Foto: Shutterstock

Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!