Foto: Natalija Novikova
Tveicīgās vasaras dienās prāts itin nemaz nenesas uz kotlešu un karbonāžu šmorēšanu. Kārojas baudīt ko vieglu, sulīgu, atspirdzinošu un, galvenais, – aukstu. Šovasar, kad aukstās zupas izmēģinātas, šķiet, visās iespējamās versijās, pienākusi kārta sevi palutināt ar saldu auksto zupu.

Saldās zupas pamatam visvienkāršākajā variantā var izmantot visas iespējamās sezonas ogas, sablendējot tās ar cukuru pēc garšas. Gardākam rezultātam pievieno arī šķipsnu kanēļa, pilīti vaniļas ekstrakta vai, piemēram, apelsīnu vai mandeļu esenci. Ja ir laiks un luste padarboties, tad vari ogas savārīt ķīselī, ko būs nepieciešams atdzesēt.

Ātrajā variantā saldās zupas pamatu papildini ar vijīgās putās sakultu saldo krējumu vai saldējuma bumbu (te atradīsi mājās gatavota plombīra recepti), bet čaklākie var izvārīt saldās klimpas.

Iedvesmai piedāvājam septiņas receptes no "Tasty" krājumiem. Ļaujies improvizācijai un atceries – ja receptē pieminētas, piemēram, zemenes, tas nebūt nenozīmē, ka tās nedrīkst aizvietot ar citām ogām, piemēram, avenēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!