
Nekas tā nespēj atveldzēt tveicīgā dienā kā glāze vēsa saldējuma kokteiļa, kas noteikti jāsūc caur salmiņu, lai varētu kāri izburzguļot no glāzes visu līdz pēdējai pilītei – gluži kā bērnībā... un tad atkal piepildīt norasojošo glāzi līdz malām! Mums padomā ir piecas receptes – gan absolūtākā klasika ar plūmju sulu un plombīru, gan citi, ne tik populāri, bet ne mazāk kārdinoši garšu salikumi.
Ja receptē minētas svaigas zemenes vai smiltsērkšķi, kas šobrīd vēl nav vai vairs nav sezonas piedāvājumā, tad tos vienmēr vari aizstāt ar saldētām ogām, kas būs pat labāka izvēle, palīdzot kokteili vēl vairāk atvēsināt.
Gaisīga saldējuma kokteiļa pagatavošanai tev noteikti būs vajadzīgs blenderis vai mikseris un kāds lielāka izmēra trauks, lai kulšanas procesā no šļakatām neciestu virtuves mēbeles, sienas un griesti. Vari izvēlēties gan lielāka izmēra katliņu, gan lielo kokteiļu krūzi, bet mēs iesakām nostalģijas vārdā kokteili gatavot trīslitru burkā – šis atribūts piešķirs vēsajam dzērienam īpašu šarmu.
Lai labi garšo!