Foto: Shutterstock

Maigo, aromātisko kokosriekstu pienu un kokosriekstu krēmu labi var izmantot piena un krējuma vietā saldējumos, krēmos, pudiņos un citos desertos vai sakult gaisīgā putukrējumā (kā to darīt, stāstījām šeit) un baudīt ar svaigām zemenēm. Šo unikālo produktu īpaši novērtēs vegāni un cilvēki, kuri nepanes laktozi. Lūk, 12 saldas receptes kokosriekstu piena iepazīšanai!

Vai tev ir gadījies atvērt kokosriekstu piena paku, kurai augšā ir biezs krēmveida slānis un apakšā šķidrums? Tur nav nekā dīvaina. Tauki un šķidrums kokosriekstu pienā dabiski atdalās, ja tos uzglabā ledusskapī, tādēļ, lai produkts nenoslāņtos, vislabāk to vienmēr uzglabāt istabas temperatūrā.

Foto: Shutterstock

Ja vēlies gatavot desertu, pēc izņemšanas no ledusskapja vēl neatvērtu bundžu vai paciņu kādu brīdi vienkārši paturi siltā ūdenī un pēc tam sakrati, lai kokosriekstu piens atkal būtu viendabīgs un krēmīgs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!