Vaniļas kēkss ar sīrupa glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vismaz reizi nedēļā vajag ļauties saldajiem gatavošanas priekiem un pagatavot kādu grēcīgāku gardumu. Kāpēc lai svētdienā tas nebūtu kāds pašu cepts kēkss ar pūdercukura sniedziņu, krēma glazūru vai kausētas šokolādes virskārtu? Lūk, 20 gardi varianti, ko pamēģināt!

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Klasiskais rozīņu, žāvētu augļu, burkānu kēkss, citronu un pat ķirbju – biezajā mīklā var pievienot teju visu, ko sirds kāro. Neatkarīgi no tā, vai izvēlēta garenā vai apaļā kēksa forma, piņķerīgākais darbs ir izceptā garduma izvilināšana no formas. Tāpēc jau pirms mīklas ieliešanas tajā, pārliecinies, ka forma ietaukota pamatīgi un ieklāta ar plānu miltu kārtiņu.

Gatavo gardumu nedaudz atdzesē un tikai tad izņem no formas – tā kēkss saglabās savu formu un nesalūzīs. Un kad smaržīgā kūka uzlikta uz deserta šķīvja, papildini to ar kādu pūdercukura glazūru, krēmsiera triepienu vai izkausētas šokolādes lāsi. Dzīvo garšīgi!

Array ( [id] => 44230195 [title] => Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/atrais-kefira-kekss-ar-grauzdetam-auzu-parslam.d?id=44230195 [publish_date] => 2014-02-19 10:45:19 [picture_alt] => Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g3.delphi.lv/images/pix/659x295/EwI3XV62Wos/4c2a553046b580506f-44230205.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/Hxg7M8y8CkE/4c2a553046b580506f-44230207.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/VVhn42lFf_Q/4c2a553046b580506f-44230207.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/bh_-Oi1AdBs/4c2a553046b580506f-44230207.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/UZwcvVBQ24k/4c2a553046b580506f-44230203.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/NFRjRGESy0M/4c2a553046b580506f-44230201.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( [0] => aculiecinieks [1] => image ) [children] => Array ( ) )
Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām 

Array ( [id] => 49544601 [title] => Sulīgais augļu kēkss [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => "Šo kēksu pirmo reizi cepu pirms gadiem desmit, kad dzīvoju Portugālē. Neaprakstāmi skaistās zemes veikalos nebija pieejams nekas, kas līdzinātos mums zināmajam kēksam "Auseklis", bet ik pa brīdim uzjundītās alkas pēc tāda kārtīga kēksa apmierināt gribējās. Pirmsākumos kēksu cepu ar sviestu, bet kaut kā īsti nepatika, tagad izmantoju vīnogu kauliņu eļļu, jo mitrāka kēksa konsistence man pie sirds iet krietni labāk. Tāpat iespējams variēt ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, izmantojot to, kas labāk garšo vai ir dotajā brīdī pie rokas," recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/suligais-auglu-kekss.d?id=49544601 [publish_date] => 2017-12-14 09:41:19 [picture_alt] => Sulīgais augļu kēkss [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g4.delphi.lv/images/pix/659x295/he-dGatNNCE/8b4bd5a311a2d461a4-49544611.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/mnMuIehikVg/8b4bd5a311a2d461a4-49544613.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/BXRxa6khHB0/8b4bd5a311a2d461a4-49544609.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/PFXi901U5fc/8b4bd5a311a2d461a4-49544609.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/8FsAo0cfmuM/8b4bd5a311a2d461a4-49544609.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/5a6aveDoHU8/8b4bd5a311a2d461a4-49544607.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Sulīgais augļu kēkss 

Array ( [id] => 48832413 [title] => Foto recepte: debešķīgs banānu un šokolādes kēkss [is_paid] => [lastnews_mostread_disabled] => 0 [short_title] => [custom_small_title] => [lead] => Dažkārt tās labākās idejas rodas spontāni. To noteikti var teikt par šo saldo kēksu, kas tapa no diviem jau iebrūnējušiem banāniem, kas itin nemaz vairs nešķita tik kārdinoši, šokolādes un saujas dateļu, kas arī vientulīgi gozējās našķu traukā. Rezultātā tapa debešķīgi garšīgs kēkss, kas, malkojot tēju un kafiju, pazuda zibens ātrumā. Spontānais cepiens izdevās tik gards, ka būtu grēks ar jums nepadalīties. [url] => https://www.delfi.lv/tasty/receptes/foto-recepte-debeskigs-bananu-un-sokolades-kekss.d?id=48832413 [publish_date] => 2017-05-13 11:04:30 [picture_alt] => Foto recepte: debešķīgs banānu un šokolādes kēkss [targetblock_name] => [podcast_id] => [pictures] => Array ( [736x320] => https://g1.delphi.lv/images/pix/659x295/3uTMwDfVAYM/kekss-salda-maize-48832671.jpg [768x438] => //g.delfi.lv/images/pix/768x438/4TbasgOz1GU/kekss-salda-maize-48832673.jpg [418x240] => //g.delfi.lv/images/pix/418x240/NuyM7YTvm7o/kekss-salda-maize-48832673.jpg [360x240] => //g.delfi.lv/images/pix/360x240/nhE6BooHe8k/kekss-salda-maize-48832673.jpg [235x160] => //g.delfi.lv/images/pix/235x160/ttSSuyCzUKo/kekss-salda-maize-48832673.jpg [150x150] => //g.delfi.lv/images/pix/150x150/7_TmpOGuZ8Q/kekss-salda-maize-48832667.jpg ) [icons] =>
[icons_array] => Array ( ) [children] => Array ( ) )
Foto recepte: debešķīgs banānu un šokolādes kēkss 

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form