Foto: Shutterstock
Kafijas, citronu, šokolādes, biezpiena – gaisīgi krēma deserti ir viens no tiem pasakainajiem gardumiem, ko pazīstam jau no bērnības. Un tas vien ir labs iemesls, lai iepriecinātu sevi un mājiniekus, palutinot ar gardu desertu, kas apliets ar zemeņu mērcīti, ogu ķīseli vai vaniļas mērci. Lūk, 14 visdažādāko krēmu receptes no "Tasty" recepšu vācelītes!

Neatkarīgi no tā, vai tas ir putukrējuma krēms, ar želatīna palīdzību stidzināts krēms, vai ārkārtīgi biezais olu krēms, katrs ir cits par citu garšīgāks. Ja gatavo vienkāršu putukrējuma krēmu, vienīgā lieta, par ko jāuztraucas, ir tas, lai saldais krējums pirms putošanas būtu patiesi auksts. Tiklīdz kā putukrējuma masai tiek pievienots kafijā vai kādā citā šķidrumā uzbriedināts želatīns, jāparūpējas, lai abas savienojamās masas iecilātu vienmērīgi. Tas arī būs garants tam, ka krēms tiešām sastings un būs gaisīgs. Bet smagnējākos olu krēmus galvenais ir gatavot noteiktā secībā un ievērot pakāpenisko karsēšanu, ja tie netiek cepti.

Ko interesantu pagatavot? Visātrākais variants pavisam noteikti būs biezpiena krēms ar apgrauzdētām auzu pārslām – klasiski un ļoti gardi. Ja želatīns nebiedē, tad ar ķīseli launagā pasniedz kafijas krēmu, gluži kā bērnībā. Savukārt, ja patīk izaicinājumi, vari pagatavot kādu rīsu krēmu, kafijas, olu krēmu vai citronu krēmu, kas atgādinās suflē. Lai garšīgi!

Šokolādes un putukrējuma krēms

Foto: Shutterstock

Gardam desertam šokolādes un putukrējuma krēms. Ēšanai tāpat no glāzītēm vai kopā ar ķīseli.

Lasīt vairāk

Kafijas krēms

Foto: Shutterstock

Kafijas krēms – jauks sākums brīvdienu rītam. Deserts, ko ēst tāpat no trauciņiem, sagriezt kvadrātiņos un apēst ar ķīseli vai pasniegt ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Gardais Dundagas krēms

Foto: Privātais arhīvs

Savu Dundagas krēma recepti, kas ir daudzu iecienīts deserts ar bērnības garšu, piedāvā Ruta Ščeglova. Vienkārši pagatavojamais krēms īpaši labi sader ar ķīseli vai skābu ogu mērci.

Lasīt vairāk

Ķirbja krēms

Foto: Shutterstock

Maigs ķirbja krēms desertam. Var pasniegt tāpat vai ar putukrējumu un riekstiem.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Gaisīgais citronu krēms jeb neceptais suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcili gaisīgs un atspirdzinošs deserts – citronu svaigais suflē būs ideāli piemērots saulainai dienai. To var ēst tāpat, ar kādu cepumu vai pasniegt gluži kā bērnībā, ar ogu ķīseli.

Lasīt vairāk

Vienkāršais šokolādes muss

Foto: DELFI

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Lasīt vairāk

Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām

Foto: DELFI

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Lasīt vairāk

Gaisīgais vaniļas krēms ar dzērveņu mērci

Foto: Shutterstock

Izcils deserts ziemas sezonai. Svētkos ne vienmēr ir jāēd kūkas, tās var aizstāt ar šādu maigu vaniļas krēmu, papildinot ar skābāku ogu mērci.

Lasīt vairāk

Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām

Foto: Shutterstock

Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.

Lasīt vairāk

Gardais hurmas un ogu krēms kaloriju skaitītājiem

Foto: "Ēd un sporto"

"Man ļoti garšo hurma. To var ēst ne tikai svaigā veidā, bet no tās var pagatavot arī lieliskus desertus. Turklāt pavisam vienkārši un bezgala gardi. Un, protams, bez kaitējuma slaidajai līnijai," recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Olu krēma glāzītes ar timiāna cepumiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas to būtu domājis, ka timiāns var būt lieliska sastāvdaļa gardam desertam. Šoreiz olu un saldā krējuma krēms pildīts nelielās glāzītēs, bet klāt pasniegti maigi cepumiņi, kuros paslēpušās timiāna lapiņas. Iesakām baudīt kopā ar kādu krūzi karstas tējas vai aromātiskas kafijas.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kakao krēms ar dzērveņu ķīseli

Foto: Privātais ahīvs

"Padomju laiku ēdnīcas garša – kakao krēms. Var redzēt, ka neizturēju, jo stūrītī jau "iekampos" un nogaršoju – sanāca "verī gut"!", tā recepti piesaka Guntis Drevinskis.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu, mango un laima krēms

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.

Lasīt vairāk

Kafijas olu krēms tasītēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds un pavisam vienkāršs olu krēms ar kafijas garšu vieglam desertam, kas ideāli piestāvēs pusdienām draugu vai ģimenes lokā. Kafija krēmā viegli uzmundrinās, bet kakao virskārta piešķirs saldajam ēdienam patīkamu smaržu.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu piena un laima krēms ar mango

Foto: Shutterstock

Superīgākais kokosriekstu piena un laima krēms, kas izcili garšo, pasniegts ar mango šķēlītēm un rīvētu laima miziņu.

Lasīt vairāk

Rīsu un saldā krējuma krēms

Foto: Shutterstock

Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!

Lasīt vairāk

Kafijas krēms 'kā bērnībā'

Foto: Privātais arhīvs

Bērnībā kafejnīcās bija nopērkams visgaršīgākais kafijas krēms ar dzērveņu ķīseli, ko servēja vecajos labajos metāla trauciņos uz krēmbaltas plastmasas kājiņas. Recepti bērnības garšas krēmam iesaka mūsu lasītāja Jūlija Šuškova.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!