Foto: Shutterstock
Pa vienai ogai vien un šovasar būsim nobaudījuši tās visas. Ja jūnijā priecājāmies par zemenēm, tad tagad to pašu darām par pirmajām avenēm – tām, kas nosārtojušās dārzā un salasāmas mežā. Bet, ja kāds nieks vēl aizķēries saldētavā – vēl jo labāk, recepšu pietiks visām ogām!

Lai iepriecinātu iekšējo kārumnieku un ļautos gatavošanas priekiem, "Tasty" nolēmis iedvesmot tevi ar 17 ļoti kārdinošām un dažādām receptēm, kurās galvenā loma pieder avenēm. Ko tad iesākt ar ogām? Pirmkārt, tās debešķīgi garšo kūkās – tāpat, ar vārīto krēmu, putukrējumu, šokolādi un visu citu. Ja kūkas nevilina, avenes var salikt arī kādā kārtojumā vai vasarai atbilstošā tiramisu. Bet slāpes veldzēt var ar aveņu smūtiju vai kokteili. Izvēlies un steidz gatavot!

Augļu un ogu kārtojums ar šokolādes vārīto krēmu

Foto: DELFI

Laikā, kad svaigas ogas jau esam pieēdušies un gribas meklēt jaunas iespējas, kā palutināt saldās garšu kārpiņas, pagatavo šo desertu, kura pamatā ir svaigas ogas, šokolādes biskvīts un šokolādes vārītais krēms.

Lasīt vairāk

Sulīgie aveņu un mandeļu mafini

Foto: DELFI

Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.

Lasīt vairāk

Rabarberu un saldētu aveņu smūtijs

Foto: Shutterstock

Spēcinošs rīta kokteilis ar rabarberiem, avenēm un mazu gabaliņu bietes. Smūtijam izmanto mīļāko augu pienu, piemēram, auzu vai rīsu. Bet ja tie nevilina, kokteilis būs gards arī ar govs pienu.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūciņas

Foto: Shutterstock

Gards, maigs un gaisīgs našķis, kas greznos jebkuru svētku galdu. No dotā produktu daudzuma iznāk apmēram 16 mazas kūciņas, taču diezin vai kāda paliks neapēsta, jo saldā un skābā balanss ir tik kārdinošs, ka grūti atturēties no papildporcijas.

Lasīt vairāk

Apaļās aveņu pīrāgkūkas jeb 'galettes'

Foto: Shutterstock

Karstas un sulīgas avenes, kas ievīstītas trauslā saldo pīrāgu mīklā. Ja saldētavā aizķērušās kazenes, pievieno arī tās vēl labākai garšai.

Lasīt vairāk

Vārītā krēma kūka ar avenēm

Foto: Shutterstock

Grūti iedomāties vēl vasarīgāku kūku, kā groziņu ar vārīto krēmu, kas rotāts ar svaigajām avenēm. Dotais krēma daudzums sanāks, lai piepildītu apmēram 20 cm lielu tartes groziņu. Ja vēlies, vārīto krēmu vari sajaukt ar sakultu putukrējumu, līdz attiecībām 1:1.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar avenēm un mellenēm

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Lauku stila siera kūka ar svaigām avenēm

Foto: Shutterstock

Burvīga, viegla vasaras kūka, kurai par pamatu izmanto kārtaino mīklu, pilda ar svaigā siera un citronu krēmu, un rotā ar svaigām avenēm. Vari cept nelielas individuālas maizītes vai vienu lielu plātsmaizi.

Lasīt vairāk

Aveņu tornīškūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Katra saldummīļa sapnis – kārtainas kūciņas, kas tā vien kusīs mutē! Kraukšķīgi maigā kārtainā mīkla kusīs mutē kopā ar aveņu ievārījumu un putukrējumu, bet cukura glazūras saldums kompensēs tā trūkumu vidējā kūciņas kārtā.

Lasīt vairāk

Aveņu putas ar vīnu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pieaugušo ballītes deserts, jo aveņu krēmam pievienots gan salds sarkanvīns, gan liķieris. Pēc krēma sakulšanas deserts uzreiz jāpasniedz.

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Vasarīgais tiramisu ar zemenēm un avenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Divas klasiskas lietas satiekas vienā gardā desertā – tiramisu. Aukstais deserts atsvaidzinās, bet vīnā izmērcētie dāmu pirkstiņi piešķirs maltītei jautrāku noskaņu. Baudi kopā ar to pašu vīnu, kuru izmantoji gatavojot!

Lasīt vairāk

Aveņu kēksiņi

Foto: Shutterstock

No iebiezinātā piena var izcept gardos aveņu kēksiņus. Var izmantot gan svaigas avenes, gan saldētas. Ja lieto svaigās avenes, tad dažas noglabā kēksiņu rotāšanai. Kēksiņus var arī izrotāt, pirms pasniegšanas viegli pārkaisot ar pūdercukuru. No dotā produktu daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Grēcīgā šokolādes un aveņu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kūkas vizuālā pievilcība ir tik kārdinoša, ka ir grūti turēties pretī tās pagatavošanai. Šķiet, šis ir tas gadījums, kad arī nevajag pretoties, par to būs pārliecināts katrs, kurš izmēģinās šo recepti.

Lasīt vairāk

Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Aveņu – biezpiena kokteilis

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, gards un veselīgs aveņu – biezpiena kokteilis brokastīm.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!