Foto: Shutterstock
Ne katru dienu ir laiks garām, nesteidzīgām vakariņām. Dienās, kad noguruši pārrodamies mājās, doma par vakariņām vien var mazināt vēlmi kaut ko gatavot, taču ne visas receptes prasīs lielu uzmanību un, galvenokārt, laiku šim procesam.

Šādās reizēs, kad negribas ilgi griezt sastāvdaļas, pie plīts stāvēt un maisīt, vai gatavot vairākos kastroļos vienlaicīgi, ideāls risinājums ir ēdiens cepamtraukā. Tas var būt sacepums no vakardienas novārītajiem makaroniem, kāda fiksā versija lazanjai vai kaneloni, dārzeņu sacepums vai kārtojums ar kartupeļiem un gaļu. Jebkurš ēdiens, kas gatavots cepamtraukā, pabaros vismaz četrus izsalkušos.

Atlaidini zivi no saldētavas un pagatavo to sacepumā ar kartupeļiem, sagriez šķēlītēs dārzeņus un liec tos cepties ar pārkaisītu sieru. Vai vienkārši nevīžīgi vienā traukā izkārto pieejamos sakņu dārzeņus, apslaki ar kādu mērci, piemēram, terijaki, un cep, līdz gatavi!

Labi paēduši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!