Foto: Shutterstock kolāža
Vakar vārītos rīsus droši vari izmantot zupu iebiezināšanai, šādi saīsinot gatavošanas laiku. Kad zupa teju gatava, pievieno rīsus, iemaisi karstajā virumā un nogriez liesmu. Šādi būs arī daudz vienkāršāk "pieregulēt" zupas biezuma pakāpi, jo nereti gadās, ka pievienojot nevārītus rīsus, it īpaši iesācējiem pavārmākslā, nākas pāršaut pār strīpu un šausmināties, ka pēc laiciņa rīsi piebriestot "kāpj ārā" no katliņa.

Rīsi nodrošina organismu ar ilgstošu enerģiju, šķiedrvielām, minerālvielām (galvenokārt, kāliju, kalciju, magniju, mangānu) un vitamīniem (folijskābi, B6 vitamīnu un karotinoīdiem). Visveselīgākā izvēle zupas piedevai būs tieši brūnie rīsi – 100 grami brūno rīsu vārītā veidā satur pusi no dienas mangāna devas, skaidrojusi uztura speciāliste Ksenija Andrijanova.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!