Foto: Shutterstock
Aromātiskas garšvielas, krāsaini dārzeņi, konservējumi, sēnes, sulīgi zaļumi, makaroni, rīsi, sātīgi pākšaugi - tas viss iederas veģetārajā zupā. Turklāt, ja neesi vegāns, vari papildināt šo bagātīgo sarakstu arī ar sieru un olām. Zini, kāds ir veģetārās zupas vienīgais trūkums? Tas, ka tai nav pievienota gaļa. Bet arī to, diezin vai var uzskatīt par trūkumu, jo šīs sastāvdaļas neesamība jūtami neietekmē zupas garšu, toties tā atslogo tavu naudas maku no liekiem tēriņiem un vidukli - no liekiem centimetriem. Pagatavo kādu no mūsu sarūpētajām receptēm, jo tās tiešām ir izmēģināšanas vērtas!

Asā dārzeņu zupa ar rīsiem

Dārzeņu zupai nebūt nav jābūt garlaicīgai! Šī recepte pilnīgi noteikti tāda nav - zupas garšas noslēpums ir nedaudz neparasta garšas kombinācija, ko veido sildošais čili asumiņš un viegls citrona skābums. Sātīgumam - rīsi.

Lasīt vairāk

Grūbu - gurķu zupa

Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.

Lasīt vairāk

Ātrā ķīniešu zupa

Foto: Shutterstock
Ātrā ķīniešu zupa ar bambusa dzinumiem un olu.

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojama biešu zupa sliņķu gaumē

Foto: J.Roze
Šī tiešām ir ļoti ātri pagatavojama, bet tāpēc ne mazāk garda biešu zupa. Protams, ka ir daudz izdevīgāk pirkt svaigas bietes, bet to pagatavošana prasa samērā daudz laika, tādēļ reizēm nav grēks ļaut vaļu slinkumam un aiztaupīt sev produktu sagatavošanas darbus.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

Foto: Publicitātes foto
Zupa ar nūdelēm daudziem asociējas ar bērnību. Klasiskajā versijā to gatavo vistas buljonā, pievienojot gaļas gabaliņus. Šajā reizē - gavēņa zupa, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem. Papildu sātīgumam zupai var pievienot apceptu tofu sieru.

Lasīt vairāk

Sātīga lēcu zupa franču gaumē

Foto: Shutterstock
Šī sātīgā lēcu zupiņa bez gaļas piedevas ir īsti piemērota pirmdienai, kad gribas atvilkt elpu pēc brīvdienu gastronomiskajām izvirtībām.

Lasīt vairāk

Sēņu - dārzeņu un rīsu zupa

Foto: Shutterstock
Sātīga un ātri pagatavojama sēņu - dārzeņu un rīsu zupa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!