Foto: Shutterstock
Tikai mieru! Nekas jauns nav jāizdomā, nekādas amerikas nav jāatklāj; viss, kas apslīcis, augšāmcelsies, viss, kas salijis, izžūs. Turi kājas siltumā, ceri uz labāko un kurini plīti vai slēdz iekšā cepeškrāsni. Viss, kas jāizdara, jāizdomā, kā sevi šovakar uzmundrināt.

Viss vienkāršais un sen zināmais, kas dara cilvēku laimīgu, jau ir izdomāts. Vismaz šovakar. Bet tās izvēles... Jaunie kartupelīši ar sulīgām kotletēm un zaļajiem salātiem krējuma un kefīra mērcītē. Karbonāde ar tauciņu un kraukšķīgu maliņu. Vistas zupiņa, kas sasilda līdz kaulam un dvēselei... Makaronu sacepums ar siera kārtiņu pa virsu, kas šur tur sacepusies zeltaina. Visu gribas, bet visu nevar! Un nevajag jau arī.

Vasaras komforta ēdieni no ziemas dvēseli un vēderu sildošajiem ēdieniem pārāk daudz neatšķiras: sātīgumiņš, treknumiņš, viss sacepts līdz zeltaini brūnai maliņai vai virsiņai, atkarībā no ēdiena, kaut kas karsts un krēmīgs, kaut kas kreptīgs un kraukšķīgs – un izēšanās garantēta, uz brīdi var atslēgties no vispasaules nelaimēm.

Tomēr vasarā viss vienkāršāk: piegriez bļodu ar gurķiem un tomātiem, apber ar sāli, iemaisi krējumu... un puse darba paveikta. Salāti peld tajā īpašajā tomātu un gurķu suliņas, krējuma un sāls maisījumā, ko principā kādam vajadzētu patentēt un sākt ražot. Popularitātē pārspētu visu 50 piegaršu jogurtus un slaveno skābu kāpostu suliņu, iespējams, arī!

Vai lielā bļodā zaļos salātus sajauc kopā ar dillēm un redīsu ripiņām, pieber sāli un šļuku kefīra – darīts! Puse vakariņu jau galdā! Un, ja iepriekšējā vakarā tālredzīgi ielikti gurķīši mazsālīties – tad šīs dienas vakariņas jau ir izdevušās.

Kad ar vakariņu veģetāro pusi tikts galā, atliek vien izvēlēties gaļas paveidu. Un te nu ir tā: ja tev vēl šovakar ir spēks turēties pretī tādam salikumam kā zaļie salāti ar jaunajiem kartupelīšiem, kas apvārtīti dillēs, un svaigi ceptām, maigām un sulīgām kotletēm, – tad marš, atpakaļ uz darbu!

Taču nav jau teikts, ka ir tikai viens variants, kā nobeigt šo slapjo un visumā nogurdinošo dienu. "Tasty" piedāvā 67 dažādas iespējas, kā šovakar iesildīt virtuvi un atgūt dzīvesprieku. Tā ir laime, kad visa ģimene vakarā atkal tiekas pie vakariņu galda. Tādas laimes nekad nevar būt par daudz.

Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu un ķiploku mērci

Foto: Shutterstock

Vasarā viens no gaidītākajiem notikumiem dārzā ir ne tikai zemeņu laiks, bet arī jauno kartupeļu rakšana. Tie allaž uz galda tiek celti dažnedažākajos veidos, bet allaž garšo izcili labi. Piedāvāju nedaudz citādāku cepeškrāsnī cepto kartupeļu recepti, kas pārsteigs ar izteiksmīgu garšu buķeti un kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Gluži kā kafejnīcā – eļļā vārīti jaunie kartupelīši ar kraukšķīgu garoziņu

Kad kafejnīcās un restorānos nogaršoti jaunie kartupeļi dažādos veidos, nākas vien pēc tam pašam mājās mēģināt "atkost" kraukšķīgo kartupelīšu noslēpumu. Jāteic, ka man sanāca gluži kā kafejnīcā – kartupelīši bija gardi, zeltaini brūni un ar kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci

Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu salāti ar kariju

Jaunajiem kartupelīšiem pašiem par sevi ir fantastiski maiga garša, taču nelielu asumiņu un izteiksmīgāku garšu tiem piešķirs karijs. Nevajag satraukties – šoreiz to pievieno pavisam nedaudz, lai garšas kontrastētu.

Lasīt vairāk

Folijā cepti jaunie kartupeļi

Folijā cepti jaunie kartupeļi ar krējuma un lociņu mērcīti.

Lasīt vairāk

Zaļumu biezpiens jauno kartupeļu mundierī

Jaunie kartupeļi ir sen gaidīti un varen gardi – ēd kaut plikus ar dillēm! Tradicionāls vasaras komplekts ir jaunie kartupeļi ar biezpienu un salātiem. Bet var tos pagatavot arī neparastāk: zaļumus iemaisīt biezpienā un biezpienu – ielikt kartupeļos. Karsti, mutē kūstoši kartupeļi ar gardu zaļumu biezpienu, jauno kartupelīšu un diļļu smarža – vienkāršas un gardas vakariņas!

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu biezenis ar marinētiem gurķīšiem un citiem gardumiem

Kurš gan negaida brīdi, kad galdā var likt jaunos kartupelīšus no pirmajām ražām. Šoreiz kartupeļu biezenis citādā, pikantākā manierē ar izteiksmīgajiem kaperiem, marinētajiem gurķīšiem un sīpoliem. Bet svaigu dvesmu maltītei piešķirs piparmētras.

Lasīt vairāk

Sviestā cepti jaunie kartupeļi ar dillēm

Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļu un bekona tīstoklīši

Kārdinoši, kraukšķīgi un gardi tīstoklīši. Lieliski saderēs ar salātiem, biezpiena un krējuma mērci vai arī būs garšīgi vienkārši tādi, kā ir. Tā kā bekons kartupelim iedos gan treknumiņu, gan sāli, tad šo uzkodu var pagatavot burtiski no divām sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu

Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.

Lasīt vairāk

Jauno kartupelīšu, sparģeļu un zaļo pupiņu salāti ar olām un gardu pētersīļu mērci

Burvīgi dārzeņu salāti ar asumiņu! Novārītie jaunie kartupeļi, kopā ar zaļo pupiņu pākstīm, sparģeļiem un olām apslacīti ar graudaino Dižonas sinepju mērci.

Lasīt vairāk

Karbonādes saldā krējuma un siera mērcē

Kad runa ir par ceptām karbonādēm, tad prātā nāk tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde, kas tā vien kūst mutē. Bet labs labu nemaitā – kā būtu ar karbonādi krēmīgā mērcē? Mmmm... Karbonādes saldā krējuma un siera mērcē novērtēs ikviens karbonāžu cienītājs!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonādes ar Fetas siera mērci un ceptiem kartupeļiem

Grilētas cūkgaļas karbonādes ar krāsnī ceptiem kartupeļiem - tā ir nepārspējama garša un brīnišķīgs grilēta ēdiena aromāts!

Lasīt vairāk

Cūkgaļa ar dārzeņiem paštaisītā saldskābajā mērcē

Gardi cūkgaļas gabaliņi saldskābā mērcē. Klāt baudi arī veselīgos dārzeņus, un par citām piedevām nebūs jāuztraucas. Labi garšo kopā ar rīsiem.

Lasīt vairāk

Teļa gaļas šnicele ar gurķu salātiem

Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem

Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem brangām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Grilēta kakla karbonāde citronu un zaļumu marinādē

Grilēta cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta citronu un zaļumu marinādē, būs gards risinājums vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Šo pašu marinādi var izmantot arī šašlika gatavošanai, atšķirsies vien gaļas sagriešanas veids!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonāde dārzeņu mērcē

Cūkgaļas karbonāde dārzeņu mērcē - piemērota visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Vasarīgie zaļumu un redīsu salāti kefīra mērcē

Jauno lapu un zaļumu salāti ar pirmajiem redīsiem, gurķiem, kas bagātīgi sajaukti ar kefīra mērci. Kefīram šajos salātos jābūt daudz, jo tie, atšķirībā no gurķu un tomātu salātiem, nedod tik daudz papildu sulas. Šie salāti ir īsti vasaras vēstneši! Recepti iesaka "Rimi Gardēžu" komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Ātrie lapu salāti ar apelsīnu-sinepju mērci un sezama sēkliņām

Zibenīgi pagatavojami, svaigi un ļoti garšīgi salāti, kas būs ideāla piedeva pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.

Lasīt vairāk

Jauno kartupelīšu salāti ar tunci un olu

Vasara ir salātu laiks, vai ne? Nesen pat mans vīrs teica, ka ir gatavs visu vasaru ēst vakariņās salātus, tikai ar vienu nosacījumu – tiem jābūt sātīgiem. Neesam "majonēžaino" salātu piekritēji, tādēļ daļēji tas ir izaicinājums – pagatavot tādus salātus,no kuriem ir paēdis arī vīrietis. Katru dienu gan salātus vakariņās neēdam, bet šad tad gan. Lūk, recepte, vienam vakariņu (vai pusdienu) variantam. Recepte 2 personām.

Lasīt vairāk

Lapu salāti ar vārītu olu un jogurta-sinepju mērci

"Lapu salātus vasarā es varētu apēst daudz, bet ar nosacījumu - pēc iespējas dažādākus, un šad tad arī sātīgākus. Sātīgumam viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem variantiem ir vārīta ola, bet dažādībai – katru reizi citādāka salātu mērce. Šī ir mana iecienītākā – jogurta un sinepju. Sāli katrs pievieno pēc savas garšas, manai to nevajag," stāsta bloga "Absolūts Ēd" autore, bioloģiskā lauksaimniece Ilze Lipska.

Lasīt vairāk

Svaigie lapu salāti ar āboliem, sinepju un medus mērci un cieto sieru

Svaigam dienas sākumam vai uzmundrinoši vieglām pusdienām – lapu salāti ar saldskābiem āboliem, kraukšķīgām sēkliņām un rīvētu sieru pikantumam.

Lasīt vairāk

Pavasarīgie lapu salāti ar redīsiem un meža ķiplokiem

Vienkārši, svaigi un ļoti garšīgi lapu salāti ar redīsiem. Tā kā aprīlī jau sācies meža ķiploku jeb lakšu laiks, tie lieliski piestāvēs redīsiem. Ja ir vēlēšanās, salātiem pievieno arī dilles vai lociņus, taču var iztikt arī bez tiem, jo sīvumu piešķirs lakši.

Lasīt vairāk

Svaigie gurķu salāti ar sezama sēkliņām

Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.

Lasīt vairāk

Pavasara salāti ar papriku un zaļo pākšu pupiņām

Ja arī tavs vēders ir izsalcis pēc svaigas un pavasarīgas maltītes, tad šie salāti būs kā radīti šī kārdinājuma remdināšanai. Viegli, veselīgi un pats galvenais – traki gardi!

Lasīt vairāk

Vieglie un veselīgie pavasara salāti ar kazas sieru

Tuvojoties gada siltajai sezonai, aktuāla kļūst fiziskās formas uzlabošana, kā arī organisma attīrīšana. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā to paveikt, ir, pielāgojot ēdienkarti un ietverot tajā vairāk zaļumu un olbaltumvielu. Šai sakarā lieti noderēs veselīgu un pavasarīgu salātu recepte, kas ir piemērota gan vieglām pusdienām, gan sātīgām brokastīm.

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļi ar zaļumiem un fetas sieru

Recepti no savas jaunās pavārgrāmatas "Radi savas dzīves garšu" iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.

Lasīt vairāk

Gardais kartupeļu sacepums ar sieru

Jaunie kartupeļi no ēģiptēm un citām zemēm jau lepni dīžājas veikalu plauktos, kamēr vecie daiļāki nepaliek. Bet, ziniet ko, ir ēdieni, kur vislabāk der tieši vecie kartupeļi – ar dzīves pieredzi! Vai no jaunajiem sanāk kārtīga biezputra? Nekādi! Tas pats ir ar kartupeļu scepumiem. Nenoniecinām vecos kartupeļus – izgriežam, kas izgriežams, un gatavojam garšīgu un sildošu kartupeļu sacepumu! Tieši tas, kas vajadzīgs vējainas dienas noslēgumam!

Lasīt vairāk

Pannā cepti kartupeļi ar malto gaļu

"Šodien sanāca tāda kārtīga darba diena dravā. Jutos noguris kā suns. Strādājot bikli pajautāju sievai, kas būs vakariņās, lai viņa saprastu, ka gribu atpūsties. Būšot makaroni ar malto gaļu. Makaroni nav gan īsti mans mīļākais ēdiens, bet neko darīt. Pēc kāda laika sieva paziņoja, ka vakarā beidzot stādīs tomātus un gurķus, tāpēc jāgatavo man. Vismaz nebūs makaroni jāēd, nodomāju es. Palūdzu meitām, lai sagatavo kartupeļus, sīpolus un sākam cept. Pilnīgi banāli vienkāršas vakariņas, bet, jau lasot vien, kādam siekalas būs jānorij un jāsteidz pēc nepieciešamajiem produktiem," receptes ievadā stāsta mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Lasīt vairāk

Grilēti saldie kartupeļi ar zilo sieru

"Kā zināms, kartupelis ir viens no latviešu iecienītākajiem ēdieniem, tādēļ esmu sagatavojusi grilētu saldā kartupeļa salātu recepti. Tie lieliski saderēs ar grilētu vistas fileju vai jebkuru citu maigu, liesu gaļu," sola "Rimi" gardēde Liene Zemīte.

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē

Ja gribas kārtīgi piesiet dūšu, tad ar malto gaļu pildīti kartupeļi krēmīgā mērcē būs īstā izvēle. Recepti iesaka mūsu lasītāja Sanita Ābelīte.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu

Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!

Lasīt vairāk

Spēka ēdiens - kartupeļi ar sviestu un marinētiem gurķiem

Viss ģeniālais ir vienkāršs! Atgūsti spēkus pēc nogurdinošas dienas, mielojoties ar vārītiem ceptiem kartupelīšiem un marinētām gurķu šķēlēm.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi

Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci

Sātīgi un garšīgi folijā cepti kartupeļi ar zilā siera mērci.

Lasīt vairāk

Kartupeļi 'mundierī' ar krēmīgu olu un bekonu

Man ļoti garšo cepti kartupeļi "mundierī" ar olu un bekonu. Vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau tādēļ, ka ola, iecepta kartupelī, kļūst par krēmīgu mērci. Otrkārt, bekons. Treškārt, dievīgā garšu kombinācija, kas rodas, samīcot kartupeli ar sviestiņu un pienu, pievienojot sāli un piparus un izveidojot mīkstu "gultu", kurā iecepties olai. Un galu galā - ikvienā kumosā ir nedaudz olas, bekona un kartupeļu biezeņa. Bum!

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem

Cepti kartupeļi ar sīpoliem un ķiplokiem gardai ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Karaliskais kartupeļu un biezpiena sacepums

Sātīgai un gardai maltītei - karaliskie kartupeļi ar biezpienu. Kādēļ karaliskie? Jo ļoti sātīgi!

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi ar sieru

Cepeškrāsnī gatavoti cepti kartupeļi ar sieru.

Lasīt vairāk

Kartupeļi ar mizu cepeškrāsnī

Kartupeļi ar mizu cepeškrāsnī var ēst vienkārši tādu kartupeli ar kādu mērcīti vai krējumu. Super garšīgi un pat vairāk neko klāt nevajag.

Lasīt vairāk

Pildīti kartupeļi ar maltu gaļu

Pildīti kartupeļi ar maltu gaļu vai divi-vienā.

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasika – frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Kurš gan spēj palikt vienaldzīgs, ja katlā burbuļo frikadeļu zupa! Protams, ka pati galvenā šajā zupā ir gaļas klimpa – frikadele, kas visžēlīgi katlā atļauj būt arī dārzeņiem. Šoreiz kulta statusu ieguvusī zupa ir tapusi ar kausētā siera līdzdalību.

Lasīt vairāk

Cāļa zupa ar siera klimpām

Lai cik gardi un daudzveidīgi nebūtu cittautu virtuves ēdieni, vienā brīdī gribas iestrēbt vissiltāko, vismaigāko, visgardāko un mierinošāko zupu ar klimpām. Šī zupa ir īsts komforta ēdiens, kas garšo kā lieliem, tā maziem.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamā brokoļu siera zupa

Brokoļu siera zupa ir lielisks ēdiens! Tas ir garšīgi sierīgs, bagātīgi sātīgs un krēmīgs, un tajā ir daudz svaigu brokoļu (protams, sagriezti smalkos gabaliņos). Šo recepti noskatījām portālā "Cookingclassy", kur kāda receptes izmēģinātāja raksta: "Nav vārdu, lai aprakstītu, cik šī zupa bija garšīga! Pagatavoju tieši pēc receptes, un pēc tam, kad vīrs pieķērās tai klāt, nepalika ne pilīte."

Lasīt vairāk

Laša zupa kā maza laimīte

Laša zupa ir zelta klasika - sātīga, sildoša, neprātīgi garšīga un vienmēr eleganta! Recepti iesaka Veronika Ļevša. Portālam "Tasty" Veronika reiz atzinās: "Esmu tāds cilvēks, kurš labprāt dod. Daudzi pavāri nedalās ar savām receptēm. Firmas noslēpums. Man patīk sniegt cilvēkiem mazu laimīti un iepriecināt."

Lasīt vairāk

Svaigā ķiplokzapte – tikai trīs sastāvdaļas

Kreptīgs gardums, ko likt uz rupjmaizes ar sviestu, mērcēs vai uz cīsiņiem sinepju vietā. Ķiploku malšanas procesa laikā brīnumlabi smaržo visa māja. Un daudzreiz pārbaudīts: ķiplokzaptes garša un smarža dara priecīgu un iedvesmo varoņdarbiem!

Lasīt vairāk

Jauno biešu zupa ar ķiplokiem

Garšīgi, sātīgi, kārtīgi paēst, bet nepārēsties – tas vasarai der! Jauno dārzenīšu vieglums, jaunlopa gaļas sātīgums, ķiplociņa asumiņš harmoniski apvienots brīnišķīgā vasaras zupā, kur visu noslēdz dāsna krējuma karote un kaudze zaļumu. Recepti iesaka dizainere un gardēde Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Sildošā spāņu zemnieku zupa ar tomātiem un čorizo

Aukstā ziemas dienā nekas nevarēs tik labi sasildīt sirdi un dvēseli kā siltā un pikantā čorizo zupa kopā ar glāzi spāņu vīna, stāsta labas garšas pazinējs Andrejs Tihomirovs, iesakot ļoti vienkāršu un ātri pagatavojamu zupu, kuras vēsture sākas ap 16. gadsimtu un par tās garšu varam pateikties spāņu konkistadoriem, kas Spānijā ieveda papriku un čili.

Lasīt vairāk

Eksotiskā un asā Tom Yum zupa ar kokosriekstu pienu mājas gaumē

Ar eksotiskām garšas niansēm, tomēr šo zupu vari pagatavot pēc savas patikas, pievienojot tās sastāvdaļas, kas tev garšo. Šīs zupas noslēpums ir tieši kokosriekstu piens un Tom Yum pasta, kas to padara reizē krēmīgu un ļoti asu. Vari zupai pievienot arī nūdeles.

Lasīt vairāk

Sierainā tarte ar tomātiem un biezpienu

Kad tomātu zupa jau apnikusi, bet košo ogu grozs joprojām pilns, jāiet ciemos, cienastam uzcepot šo saulaino tarti. Tā būs sātīga, bet nezinātājs nespēs pateikt, ka pildījumā izmantots tieši vājpiena biezpiens. Aizdari to ar gruntīgām ķiploku daiviņām un sinepēm, lai piešķirtu tam raksturu. Visi ēdīs slavēdami, goda vārds!

Lasīt vairāk

Skābeņu zupa ar frikadelēm

Skābeņu zupa ar frikadelēm – tā tik ir ideja! Parasti skābeņu zupas pamatā ir vairākas stundas vārīts gaļas buljons, bet, izmantojot frikadeles, zupu varēsi baudīt jau pēc 30 minūtēm, turklāt, iespējams, tā būs pat garšīgāka nekā stundām ilgi gatavotā. Šo zupiņu labāk vārīt pieclitrīgajā katlā, lai varētu mieloties vairākas dienas pēc kārtas.

Lasīt vairāk

Pavasarīgā skābeņu zupa ar liellopa gaļu un grūbām

"Nāk pavasaris un kā vienas no pirmajām no ziemas miega "mostas" skābenes. Tās var salasīt pļavās, upes krastos un nomaļos, vecos parkos, Savvaļas skābenes izceļas ar īpaši piesātinātu garšu – tās ir skābākas par dārza skābenēm, tādēļ iesakām apvienot pastaigu ar lietderīgo skābeņu salasīšanu. Pavasarīgai zupiņai pietiks ar kārtīgām 2-3 saujām, bet, protams, var arī nopirkt jau gatavas sālītās skābenes burciņās tirgū vai veikalā vai izaudzēt tās savā dārzā," mudina kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori, iesakot klasisku skābeņu zupas recepti.

Lasīt vairāk

Gardā skābu kāpostu zupa ar cauraudzīti un vārītiem kartupeļiem

"Smarža, kas piepilda māju, kad tiek vārīta kāpostu zupa, tas ir kas vienreizējs! Ēdam, kā katrs vēlas – cits ar kartupeļiem, cits bez, viens grib gaļu, otrs nē. Katrā ģimenē ir sava kāpostu zupas recepte, un tieši tā noteikti ir visgaršīgākā. Šodien iepazīstināšu ar mūsu ģimenes recepti," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar rīsiem un omletes strēmelītēm

Rudens komforta ēdienkartes hits – garda un sildoša vistas zupa ar rīsiem un maigām sulīgas omletes strēmelītēm. Recepti iesaka garšīgās feisbuka lapas "Marikaroseberg" autore Marika Roseberga.

Lasīt vairāk

Šķelto zirņu zupa ar apceptām mednieku desiņām

Gardas zirņu zupas recepti, kurai īpaši kārdinošu garšu un sātīgumu piešķir apceptas mednieku desiņas, iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Rabarberu klimpu zupa

Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.

Lasīt vairāk

Lietuvas garšas: Skābeņu zupa ar olām un miežu putraimiem

Tradicionāli Lietuvā pirmo vietu pēc zālaugu lietojuma zupu gatavošanā ieņem skābenes. Silos dzīvojošās dzūku sievas skābeņu zupu brokastīm vārīja jau no agra pavasara līdz vasaras vidum gandrīz katru dienu. Žemaiši un Austrumprūsijas lietuvieši pirmie skābenes sāka audzēt dārzā. Zupu viņi dēvēja par "rūgštynynė". To vārīja gan ar gaļu, gan bez tās, bet galvenā sastāvdaļa zupā bija miežu putraimi vai kartupeļi. Ja skābeņu zupu vārīja bez gaļas, tad pievienoja cieti vārītas olas un skābo krējumu.

Lasīt vairāk

Vistas zupa ar kokosriekstu pienu un kariju

Gardas un ātri pagatavojamas vistas zupas recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Kristīne.

Lasīt vairāk

Ātrā ziedkāpostu zupa ar sieru

Ātri pagatavojama siera un ziedkāpostu zupa gardai maltītei.

Lasīt vairāk

Minestrone – garda dārzeņu zupa itāliešu gaumē

Pēc lielās izēšanās brīvdienu piknikos, kādu laiku par gaļu negribas ne domāt. Šādās reizes viegla un ātri pagatavojama dārzeņu zupiņa būs lieliska izvēle. Pagatavojot lielo katlu, varēsi ar minestroni mieloties vairākas dienas pēc kārtas, jo aromātiskā zupiņa pēc uzsildīšanas kļūs arvien gardāka.

Lasīt vairāk

Japāņu rāmen zupa

Tradicionālā japāņu rāmen zupa ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes šai zupai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu rāmen recepti atklāj "Samsung Galaxy Dream Chef" pavāršova fināliste Monta Meiere.

Lasīt vairāk

Sātīgā seleriju zupa ar desiņām

Sātīga un viekārši pagatavojama seleriju zupa ar apceptām desiņām.

Lasīt vairāk

Pikantā biezzupa meksikāņu gaumē

Biezzupa meksikāņu gaumē - pikanto ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'

Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa ar redīsiem un lociņiem

"Negaidīti vēsajā maijā organisms brēktin brēc pēc kā svaiga un vitamīniem bagāta, tādēļ ierasto frikadeļu zupu patīkami atsvaidzinās tikko plūktas dilles, lociņi un redīsa kraukšķis," - iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce–Palma.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!