Pirms ķerties pie gatavošanas, jāatceras, ka vienmēr jāparūpējas, lai liellopa gaļa būtu svaiga. Veikalā izvēlies tādu liellopa gaļas gabaliņu, kas ir tumši sārts vai ķiršsārts. Tas ir garants tam, ka gaļa turēta speciālajās kamerās uzreiz pēc nokaušanas un veikalā nav stāvējusi ilgu laiku. Vairāk par gaļas izvēli padomus vari smelties šeit.
Bet, ja mājas saldētavas krājumi ir brangi, nesmādē sautējumā vai sacepumā sabērt atkausētas gaļas gabaliņus. Gatavojot liellopu atceries, ka gaļai skaisti apbrūnēt un reizē saglabāt sulīgumu palīdzēs sāls. Sāls "izvilks" vajadzīgās garšas nianses, lai gaļa izdotos patiesi garda. Tāpat neaizmirsti, ka vispirms pannā vai katlā apcep aromātiskās sastāvdaļas, kas izcels ne vien sautējuma garšu notis, bet arī sacepuma un citu maltīšu. Lai labi garšo!
Piparota liellopu gaļa ar mērci
Piparota liellopu gaļa ar mērci ikdienai vai svētku mielastam.
Liellopa gaļas un sēņu pīrāgs jeb sacepums ar mīklas cepurīti
Sātīgs liellopa gaļas pīrāgs jeb sacepums ar mīklas cepurīti. Ja to nevēlies pārlieku pikantu, izmanto mazāk piparus.
Lēni gatavots liellopa gaļas sautējums ar sarkanvīnu
Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar dārzeņiem un sildošu porciju sarkanvīna. Gaļa būs izcili mīksta, jo sautējums gatavots nevis vienkārši uz plīts, bet gan cepeškrāsnī.
Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu
Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.
Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem
Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.
Liellopu gaļas sautējums ar dārzeņiem kafijas mērcē
Šim sautējumam var izmantot liellopa krūšu vai šķiņķa gabalu. Tas gatavosies lēnām, toties rezultāts būs patiesi gards.
Vienkāršais antrekots
Antrekots ir bezkaulu gaļa ar bagātīgu tauku dzīslojumu, kas līdzīga cūkas lāpstiņas gabalam. Šī liellopa gaļa ir piemērota gan grilēšanai, gan cepšanai, gan sautēšanai, gan vārīšanai. Šajā reizē - krāsnī cepta antrekota recepte.
Sutināta liellopu gaļa 'Asiņainās Mērijas' mērcē
Šī ēdiena gatavošana aizņem visu dienu, līdz ar to tas būs piemērotāks kādai mierīgai atvaļinājuma dienai, jo, kamēr ēdiens cepeškrāsnī, var apdarīt citus mājas darbus. Lai gan gatavošanas process ir ilgs, tas ir ļoti vienkāršs, jo galveno darbu padara cepeškrāsns.
Lēni sutināta liellopu gaļa ar klimpām
Šim ēdienam vispiemērotākais būs liellopa šķiņķis, kura pagatavošanai ir nepieciešams laiks un arī šķidrums. Šķiņķi sagriež kumosa lieluma gabaliņos un sutina alū 2,5 - 3 stundas. Kā piedevu tam gatavo nieru tauku klimpas. Tev tas izklausās pārāk traki? Bet tās ir ļoti garšīgas.
Liellopa gaļas stērbelītes ar spinātiem Āzijas gaumē
Nelielās stērbelītēs sagriezta liellopa gaļa būs gatava dažās minūtēs, kā arī spinātiem pietiks ar pusminūti. Izbaudi šo ērto recepti, kā var dažās minūtēs pagatavot brīnišķīgas vakariņas. Visērtāk šo ēdienu ir sagatavot vokpannā, bet tu vari to pagatavot arī parastajā pannā ar augstām malām.
Bagātīgais gaļas sautējums
Nekas tā nepabaros ģimeni kā izcili pagatavota vērša gaļa, kas īpaši sutināta kastrolī. Lai gan šī ēdiena pagatavošana prasa daudz laika, tas ir tā vērts – īsts gaļēdājs novērtēs bagātīgo garšu buķeti!
Liellopa gaļas un ķirbja sautējums ar kariju
Ķirbju laiks klāt! Ja domā, kā pārstrādāt pašu vai lauku radu dārzā nobriedušo milzu ogu, un garšo karijs, šī ir recepte, kas jāizmēģina! Vēl gardāks būs, ja izmantosi sviesta ķirbi.
Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu
Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.
Sautēta liellopa gaļa sinepju mērcē
Sātīgām pusdienām vai vakariņām - sautēta liellopu gaļa tumīgā sinepju un krējuma mērcītē ar tomātu pastu.