Foto: Shutterstock
Brīvdienās viens no jaukākajiem veidiem, kā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, nenoliedzami, ir nodoties kopīgām kulinārām baudām. Saulaina un silta diena, vēsa limonāde, auksts alus, svaiga gaļa, zivtiņas un dārzeņi – un grilēšana var sākties!

Atceries parūpēties arī par gardām mērcēm un marinādēm, jo tieši tās gatavoto ēdienu padarīs īpaši gardu un oriģinālu. Piedevās var pasniegt svaigus salātus ar kraukšķīgiem dārzeņiem, nebaidoties eksperimentēt ar produktiem. Salātiem labāk būtu izmantot vieglākas konsistences mērces, kas pagatavotas no eļļas, etiķa vai bezpiedevu jogurta, – majonēzi atstāsim citai reizei (aukstākam laikam)!

Liellopa iesmi ar japāņu salātiem


Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.

Lasīt vairāk

Grilēts jūras asaris ar grieķu mērci


Brīnišķīgs veids, kā pagatavot svaigu jūras asari. Mērce ēdienam piedos īpašu dienvidniecisku raksturu.

Lasīt vairāk

Grilētas kotletes

Foto: Shutterstock


Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.

Lasīt vairāk

Grilēta forele ar ķiploku sviestu


Pavasarīgi garda ideja piknikam vai dārza ballītei - grilēta forele ar ķiploku sviestu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar jogurta mērci


Svaigi salāti, kas piemēroti karstai vasaras dienai

Lasīt vairāk

Pavasara vitamīnu salāti - dārzeņi ar rabarberiem


Šo veselīgo salātu recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.

Lasīt vairāk

Vīnā marinēts šašliks

Foto: Shutterstock


Laiku pa laikam man uznāk nostalģija pēc sen pagājušiem laikiem, kad fotografēšanās bija Notikums (jā, jā, tieši ar lielo "N"), kad bija filmiņas attīstīšanas un bilžu gaidīšanas svētki – diez, vai bildes būs sanākušas un vai būs izdevušās. Un tādi paši gaidīšanas svētki bija šašlika cepšanai, jo savulaik to cepa tik vasarā – pa lieliem svētkiem. Šodien fotografē gandrīz visi un visu, pārsteiguma momenta praktiski nav. Tāpat zudusi arī šašlika "ekskluzivitāte" – grilē visi un visu, un praktiski jebkad. Līdzko parādās pirmās siltās un saulainās dienas, pat pilsētā gaisā virmo ceptas gaļas aromāts, jo grilēšanas sezona taču!

Lasīt vairāk

Turku kebabs ar šašliku un svaigo jogurta mērci


Ideja vakariņām - turku kebabi ar šašliku, zaļumiem un svaigu jogurta mērci. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!