Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtīgas tortes un sastāvdaļām bagātīgas kūkas ierasts baudīt tradicionālas – saldas, apziestas ar ogu vai augļu ievārījumiem un sviesta vai svaigā siera krēmu. Arī biskvīta mīklas uzjaukšanā mēdzam būt visai tradicionāli – pietiek vien ar olām, miltiem, pienu, cukuru un reizēm arī kakao, ja gribas šokolādes noskaņu katrā kumosā. Taču, vai zinājāt, ka izcili garšīgas tortes un kūkas var pagatavot no tik garšīgiem dārzeņiem kā bietes, kartupeļi un ķirbji?

Sagaidot Otro adventi, Tasty.lv piedāvā septiņas pavisam īpašas, kārdinošas un burvīgas kūku receptes, kas ar savām sastāvdaļām nedaudz atšķiras no ikdienā baudītā. Piecas saldas un divas sāļās kūkas, kuras baudīt ģimenes lokā, mierīgi sasēžoties ap svētku galdu, kad adventes vainagā aizdegtas jau divas svecītes, un uzkost, klāt dzerot krūzīti smaržīga karstvīna.

Ļaujies garšu eksperimentiem un pagatavo kādu saldā kartupeļa kūku, kurai klāt ir ingvers sīrupā. Nebaidies no bietēm – garšas kārpiņām piedāvājam trīs variantus; siera kūkā, biskvītā un vēl tumšā šokolādes kūkā. Bet tiem, kuri iemīļojuši ķirbjus, noteikti jāpagatavo kāda kūka ar to. Ja saldumi galīgi neiet pie sirds, tad tieši laikā būs sāļā kartupeļu kūka vai jubilejas torte ar jūras veltēm. Lai garšīgi mierpilna Otrā advente!

Kraukšķīgā kartupeļu kūka

Foto: Shutterstock

Ļoti kārdinošs veids, kā svētku reizei sagatavot kartupeļus pasniegšanai kopā ar kādu cepeti vai zivi.

Lasīt vairāk

Sulīga ķirbju kūka ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu - garšos pat tiem, kas ķirbjus neēd.

Lasīt vairāk

Sāļā jubilejas torte ar jūras veltēm un odziņu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Bagātīga un bezgala trekna jūras velšu torte ar trīs veida krēmiem - tieši tāda, kāda piestāv nopietnām jubilejas reizēm. Kūpināts lasis, garneles, ikri - te visa ir tik daudz un viss ir tik garšīgs!

Lasīt vairāk

Šokolādes, banānu un biešu kūka

Interesanta šokolādes kūka ar bietēm un banāniem. Recepti piedāvā Raimonds.

Lasīt vairāk

Saldo kartupeļu kūka ar ingvera glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salda, smaržīga un mīksta kūka, kuru ēdot nemaz nepateiksi, ka tajā ir saldie kartupeļi. Saldākai dzīvei pa virsu izklāta maiga pūdercukura glazūra.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.

Lasīt vairāk

Biešu siera kūka

Foto: DELFI

Šo nedaudz veselīgākas siera kūkas recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!