Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kad vakarā pēc garas darba dienas pārnāk mājās, tad vismazāk gribas domāt, ko gatavot. Tādēļ saviem lasītājiem piedāvājam septiņas vakariņu idejas, kas neaizņems daudz laika gatavojot, ir ļoti vienkāršas, turklāt tām nepieciešamas tikai ar dažas sastāvdaļas, bet ar tām nebūs grūti iepriecināt tavus mīļos.

Izraksti nepieciešamos produktus un nopērc tos visai nedēļai. Izvāri lielāku daudzumu buljonu, kas noderēs vairākām zupām un mērcēm, vai izmanto ekoloģiskos buljona kubiņus.

Pārdomā, ko gatavosi vispirms un ko vēlāk. Zivis, filejas un desiņas vari sasaldēt, ja paredzēts tās ēst nedēļas beigās. Ja vistas fileju vai zivi paredzēts izmantot gabaliņos, tad sagriez tos, pirms liec produktus saldētavā, tādējādi ietaupīsi laiku pēc tam gatavojot. Lai garšīga nedēļa!

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock

Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Zivju zupa ar papriku un tomātiem

Foto: Shutterstock

Kreptīga zivju zupa, ko pagatavot no makšķernieka mājās pārnestajām zivīm. Zemledus makšķerēšanas laikā jo īpaši labi garšos asari un līdakas. Bet garšai un krāsai klāt pielikti arī tomāti un paprika.

Lasīt vairāk

Vārīti griķi ar vistas karija mērci

Foto: Privātais arhīvs

“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.

Lasīt vairāk

Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.

Lasīt vairāk

Sakņu zupa ar gaļu un grūbām

Foto: Shutterstock

Šī būs lieliska ikdienas zupa, īpaši pēc viesībām, kad šis un tas palicis pāri no dažādiem gaļas ēdieniem. Īpaši kārdinoša šī zupa būs, ja tā būs bieza, gandrīz kā sautējums.

Lasīt vairāk

Desiņu un pupiņu sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas laša pauniņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgas laša filejas, kas cepoties uzņems citrona un zaļumu aromātus. Cepšanas brīdī sāli nepievieno, to katrs ēdājs pievieno pēc saviem ieskatiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!