Foto: Shutterstock
Silta maija svētdiena, kafijas krūze un garda putra brokastīs – ko gan vairāk var vēlēties, vai ne? Tā kā brokastis ir svarīgākā dienas maltīte, atļaujies to pagatavot īpaši gardu. Lūk, septiņas receptes ēdienkartes dažādošanai!

Protams, ikviens rīts būs piepildīts, ja izvārīsi kādu ātro auzu pārslu putru. Taču ik pa laikam vajag ļauties arī eksperimentiem, tāpēc pamēģini auzu pārslas ik pa laikam aizstāt ar kvinoju, prosu vai kādu citu graudaugu produktu, kas sen nav ēsts. Turklāt putra garšos vēl labāk, ja govs piena vietā pamēģināsi arī kādu no riekstu pieniem, piemēram, mandeļu.

Pēc izvārīšanas neaizmirsti bļodiņu papildināt ar kādu karoti medus, kļavu sīrupa vai cita saldinātāja, kas vislabāk tīk. Svaigumam putru papildini ar kādu ogu vai augli, bet, lai pietiek spēka – ar datelēm, rozīnēm vai citu gardumu. Lai garda brīvdiena!

Krēmīga kvinojas putra ar granātāboliem

Foto: Shutterstock

Garda un spēcinoša maltīte brokastīm vai launagam – kvinojas putra, kas novārīta kokosriekstu pienā. Pasniedz ar granātābolu sēkliņām un medu.

Lasīt vairāk

Rīsu putra ar mandelēm

Foto: Shutterstock

Rīsu un mandeļu putra – gardām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Kukurūzas jeb Saulītes putra

Foto: Shutterstock

Kukurūzas jeb Saulītes putra ar spēku un siltumu no saulītes īpaši labi paceļ omu drūmos, lietainos rītos.

Lasīt vairāk

Prosas putra ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Prosas putra ar rozīnēm – liec šķīvjos un klāt pasniedz pienu. Putra ir garšīga arī atdzisusi, pārlieta ar pienu.

Lasīt vairāk

Kama putra ar ogām un jogurtu

Foto: Publicitātes attēli

Veselīgo kamas biezputru var vārīt arī kā debesmannā ar sulu. To saputo un pasniedz ar jogurtu un ogām. Recepti piedāvā Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.

Lasīt vairāk

Kvinojas un kokosriekstu piena putra

Foto: Shutterstock

Garda, maiga un garšīga – kvinojas putra, kas pagatavota ar kokosriekstu pienu, nedaudz vaniļas un pasniegta kopā ar kļavu sīrupu un ogām. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā restorāns "Zoste" un tās autors, šefpavārs Kārlis Celms. Putru nedēļas ietvaros to var nobaudīt restorānā, taču mūsu lasītājiem ir ekskluzīva iespēja pēc receptes to pagatavot arī mājās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!